Svaštara

Supružnici u braku 83. godine, a ovo je ključ uspjeha: Dali su savjet za SREĆAN ODNOS, a onda nasmijali SVE!

Brak Amerikanca D.V. Vilijamsa (103) i njegove tri godine mlađe supruge Vili traje već 83 godine.

Par iz Sjeverne Karoline upoznao se daleke 1935. godine, a iza njih su danas nevjerovatne 83 godine zajedničkog života. Budući da ovako dugačak bračni staž nije česta pojava, njihova ljubavna priča dospjela je u lokalne medije, a potom se pronijela svijetom upravo zahvaljujući odgovoru u kojem otkrivaju tajnu uspješnog braka.

Supružnici ističu kako je razgovor najbitnija stavaka u održavanju sretnog braka. To ne znači da tokom godina nikada nisu imali poteškoća i susreli se neravninama na cesti, ali uvijek su se koncentrisali na komunikaciju, a ne na krivicu.

Takođe, napomenuli su kako je izuzetno važno da se supružnici s poštenjem odnose jedni prema drugima, piše Kurir

“Zajedno komuniciraju i donose odluke, zajedno djeluju, a svi ih vole zbog njihove iskrenosti”, otkrila je njihova unuka za “Channel 9”. Njihovi hobiji uključuju gledanje TV emisija te zajednički rad na ukrštenicama. Na pitanje šta bi učinili kad bi im se dalo još jedno 100 godina za zajednički život, Vili je urnebesno odgovorila: “Sjedili oko kuće.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh