Svaštara

Ovo je najbolji način da odbijete poziv na vjenčanje zbog korone

Nažalost, zbog COVID-19 potencijalni zdravstveni rizici sudjelovanja na vjenčanju su veliki. –

Svadba - Ekskluziva.ba

Mnoga vjenčanja su otkazana zbog pandemije uzrokovane koronavirusom. Međutim, ako ono na koje ste vi pozvani ipak nije otkazano, a vi se ne osjećate ugodno da idete, evo kako odbiti poziv.

Podržati prijatelja ili člana obitelji na njihovom vjenčanju poseban je životni događaj. Nažalost, zbog COVID-19 potencijalni zdravstveni rizici sudjelovanja na vjenčanju su veliki. Ako ipak odlučite da ne želite ići, ne postajete loša osoba, ali to može biti teško reći mladencima, prenosi “24 sata“.

Kako pristupiti razgovoru s mladencima

Ako se nećete osjećati ugodno na vjenčanju, najbolje je nazvati mladenku ili mladoženje i biti iskren. ”Vremena su se promijenila. Vjerojatno nećete biti jedini gost u ovom položaju i to je u redu. Ne izmišljajte izgovor. Budite iskreni, a svakako pošaljite vjenčani poklon”, rekla je Mindy Weiss, stručnjakinja za vjenčanja.

”Ne možemo kontrolirati način na koji će se drugi osjećati ili reagirati na teške vijesti. Ali možemo dati sve od sebe da budemo ljubazni i pristojni dok prenosimo svoje teške vijesti”, dodala je psihoterapeutkinja Hilary Jacobs Hendel.

Primjer poruke: ”Jako sam tužan/tužna što ovo moram reći, ali moram propustiti vaše vjenčanje. Jednostavno se ne osjećam ugodno u grupi ljudi zbog koronavirusa. Užasno mi je žao i nadam se da me razumijete. Želim da znate da vas volim i podržavam i nadam se da će vam vaš dan proći super”. Nakon što im javite vašu odluku, dajte im vremena da mladenci to prihvate. Saznanje da im mnogi prijatelji možda neće doći i biti uz njih na njihov najbitniji dan može biti jako teško za njih. Možda će vam i zamjeriti, ali na kraju bi vas trebali razumjeti. Bez obzira na sve, važno je donesete odluku na temelju onog kako se osjećate, a ne na njihovoj reakciji, smatra Weiss, a prenosi mindbodygreen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh