Svaštara

Britanka rodila dvoje djece u razmaku od samo dva dana

Prvorotkinja Joanne Reilly je rodila drugu bebu samo dva dana nakon rođenja prvog djeteta.

Bebe - Unilad

Ova 32-godišnjakinja najprije je ostala iznenađena kada joj je vodenjak pukao u 24. sedmici trudnoće, ali je bilo još šokantnije to što je u početku rodila samo jedno dijete iako su joj ljekari ranije kazali da nosi blizance.

Nakon što je Dylan rođen 10. januara prošle godine, medicinari su se nadali da će Joanna nositi drugu bebu još 15 sedmica, tj. do regularnog termina trudnoće. Međutim, samo 48 sati kasnije, Joanne, policajka iz Swintona u Velikoj Britaniji, dočekala je i drugo dijete – Oscara.

Iako postoji dva dana razmaka između datuma rođenja blizanaca, Oscar nije imao većih komplikacija i prije starijeg brata skinut je s ventilatora.

Oscar i Dylan bili su razdvojeni prvih nekoliko mjeseci svog života i nisu spavali u istom krevetiću sve dok nisu napunili tri mjeseca. Iako je Joanne bila zabrinuta da će vrijeme razdvojenosti utjecati na njihova bratska osjećanja, dječaci danas funkcioniraju bolje nego ikada ranije, piše Unilad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh