Svaštara

Litar majčinog mlijeka 600 eura na crnom tržištu: Da li bi i odrasli trebalo da ga piju

Majčino mlijeko je zdravo za bebe ali, šta je sa odraslima. U svijetu ga možete kupiti, odrasli ga piju zbog imuniteta, energije i pomaže im kod hemoterapije.

Mlijeko - Arhiva

Stručnjaci su podeljeni oko toga da li je majčino mleko zdravo samo za bebe, a kod nas je tabu tema! Zato pitamo i da li treba da ga pijemo i da li o tome ćutimo, jer oni koji su ga probali, završili su na stubu srama.

“Ja kao pedijatar, prevashodno, moram da istaknem važnost majčinog mleka za ishranu odojčadi i dece do 2 godine”, rekla je za Jutro Prve TV doktorka Tanja Cvetanović, dečiji lekar.

https://www.instagram.com/filipcukanovic/?utm_source=ig_embed

“Problem dojenja datira još od prošlog veka. Procenat dece koja su dojena samo u prvih 6 meseci, što je standard, je svega 13 odsto. Cilj SZO je da to bude 50 odsto”, kaže ona.

“Cena majčinog mleka na crnom tržištu je i do 600 evra za litar. Crno tržište ima svoje zakone, nikome ne bih preporučila da tamo kupuje. Za sad nema nekih istraživanja koja pokazuju da majčino mleko pomaže odraslim ljudima, ali može da ima placebo efekat ili neke druge efekte”, rekla je nutricionistkinja Branka Mirković, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh