Svaštara

Koja je vaša boja prema horoskopu? Da biste istakli svoj karakter, birajte onu koja mu pristaje

Svaki znak Zodijaka je poseban za sebe. Kako biste najbolje istakli svoju ličnost, birajte ono što vam pristaje prema karakteru.

Karmin - Blogspot

Ovan – Dramatičan topli kontrast
Ovaj vatreni znak poznat je po crvenoj boji, ali i po ljubičastoj, te boji fuksije. Rođeni u ovom znaku imaju tendenciju da privlače dramatičnim kontrastima u toplim tonovima.

Bik – zemljani tonovi
Bikovi najviše vole zemljane tonove poput bež, smeđe i boje hrđe. Dobro im pristaju i tamnozelene nijanse, pa čak i bordo.

Blizanci – tropske boje

Energija Blizanaca je upečatljiva i opisuju ih nešto svjetliji tonovi poput svjetlije žute, narandžaste i zelene. Iako često takve boje uparuju s crnom, Blizance je zbog njihove naravi teško zamisliti u crnini.

Rak – mornarske boje
Ovom znaku najbolje pristaju mornarsko plava, bijela, pa čak i srebrni i biserni tonovi. Njih dobro opisuju isprani tonovi ružičaste i plave.

Lav – kraljevski tonovi
Zbog svoje plemenite i zaštitničke prirode, ljudi rođeni u znaku Lava češće se okružuju kraljevskim bojama poput zlatne ili žarko narandžaste.

Djevica – boje dragulja

Pripadnici ovog znaka najbolje će se istaći u bojama dragog kamenja poput smaragda i rubina. Njima bogati tamni tonovi daju vedrinu. Najviše vole bijele i prirodne tkanine.

Vaga – sunčane boje
One predstavljaju ljepotu, a njihov grčki simbol je zapravo zalazeće sunce. Njima dobro pristaju sve boje koje imaju veze s gorućim nebom, poput tamne ružičaste ili jarko narandžaste.

Škorpija – tamne, bogate boje
Iako su vodeni znak, njihov dnevni vladar je Mars, pa ih zato karakteriše vatrena energija. Duboke i mistične boje poput tamne ljubičaste i fuksije za Škorpije su pun pogodak.

Strijelac – svjetle boje
Svjetlo crvena, plava i zelena popularne su za ovaj znak.

Jarac – Elegantno neutralne boje
Jarčevi više naginju prigušenim i neutralnim tonovima. Oni su znak klasične elegancije, pa im dobro stoji duboka smeđa ili kamel.

Vodolija – hladne boje
Vodolije uživaju u bojama poput kobalt plave i silikatno zelene. Dobar izbor su i svijetloplava, kao i svijetlozelena i ljubičasta.

Ribe – pastelne boje

Ovaj nježni znak najbolje će se istaći s pastelnim bojama, ali i s dubokim ‘morskim’ bojama poput plave, crne i sive, piše “Prva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh