Svaštara

Astro prognoze tokom tranzita Merkura u Lavu do 20. avgusta 2020. godine: Najviše će uticati na Vodolije, Škorpije, Bikove i Lavove

Merkur je napustio sentimentalnog, osjetljivog, emotivnog i vodenog Raka i uskočio pravo u vatrenog i strastvenog Lava.

Lav - Astro Tarot

Njemu vrlo odgovara tranzit kroz Lava pa može gledati da bude u centru pažnje kroz humor, igru, teatralnost, dramu itd.

Ovaj Merkur razmišlja na dramatičan način dok mu je unutrašnjost rafinirana i dostojanstven je, želi da ostavi povoljan utisak. Biće naglašena ambicioznost i dobro završavanje poslova. Merkur će biti u kvadratu s Uranom iz Bika, što nam može dati ekscentričnost, arogantnost, nervozu gdje je um stalno u pripravnosti kao napeta puška.

Uslijed raznih nezadovoljstava vi se možete diviti sami sebi i sebe izdizati, što donosi za rezultat da ste vi u centru, sve ste uradili samo vi tj. ja ovo, ja ono, sve moram ja itd. Sada će um biti jak i kreativan, komunikativan, gdje strasti samo pršte, piše astrolog Željka Knežević.

Merkur će praviti trigon s Marsom i konjunkciju sa Suncem što su odlični aspekti. Merkur i Mars daju hitrinu uma, brzinu, hrabrost pouzdanost i odličnu moć zapažanja pa možete ovo iskoristiti za pregovore, uvjeravanja, kreativnost i još mnoge stvari što vaš lični horoskop pokazuje.

Merkur i Sunce u konjunkciji, iako se nikad ne udaljava od 28 stepeni, daje nam impulsivnost, snažan um, ambicioznost, kreativnost pa ako je negativno aspektovan od neke planete onda može dati pretjerivanje, tvrdoglavost, pristranost itd.

Iako Merkur tranzitira samo dvije sedmice kroz Lava, on mnogim osobama može doneti razne promjene i da svoje mišljenje preokrenu iz korena. Najviše će uticati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije, kada su mentalne promjene u pitanju i druge stvari koje pripadaju Merkuru.

Kako na vaš znak i podznak može uticati Merkur?

OVAN
Dragi Ovnovi, vi s ovim tranzitom Merkura možete imati lijepe prilike, samo se ne preporučuje da budete bučni i teatralni. Kako je u pitanju vaša peta kuća onda se odnosi na ljubav, djecu, kreativan rad i još mnoge pozitivne stvari vam se mogu događati. Kako će Uran praviti kvadrat sa Suncem i Merkurom, onda treba pripaziti na troškove i da ne kupujete neke stvari bez svrhe.

BIK
Dragi Bikovi, vi sa ovim tranzitom Merkura možete se lako izboriti s nekim komplikacijama. Pojedini Bikovi mogu dobiti posao iznenada ili unaprijeđenje iako se niste potrudili do kraja. Pojedine osobe mogu dobiti novac putem igara na sreću ili da ih nešto iznenadi. Ako ste radili honorarno, onda vam može biti isplaćeno. Uglavnom nema potrebe da brinete za novac. Čak se možete opustiti i zadovoljiti vaš hedonizam da se počastite.

BLIZANCI
Dragi Blizanci, vaš je vladar Merkur pa kako on mijenja tri znaka, a sada izlazi iz emotivnog Raka i ulazi u vatrenog Lava, gdje će brzo raširiti i osušiti svoja krila, možete uspješno planirati, dogovarati, a kada od 20. avgusta uđe u Djevicu, onda vam može dati prave rezultate i uozbiljiti vas. Za sada imate dovoljno harizme i šarma pa možete očekivati iznenadni uspjeh. Zbog jakog uticaja Neptuna, ipak tokom cijelog avgusta treba da pazite da vas ne prevare.

RAK
Dragi Rakovi, vama se ovaj tranzit Merkura odražava na polje finansija pa tu povedite računa. Kako je Mars u negativnom aspektu sa vašim znakom, jako je potrebno da budete strpljivi i da pazite što pričate, jer neka ishitrenost i nepromišljenost može vam naškoditi. Pojedini Rakovi će imati neke pokušaje da im se neko meša u život pa ne dozvolite već sami birajte svoj put.

LAV
Dragi Lavovi, kako je ovo vaš mjesec, onda vam ovaj Merkur donosi odlične govorne i pregovaračke sposobnosti i kako Mars iz Ovna vam daje strastvenu energiju za akcijom vi možete sada sve što poželite. Ranije sve što ste vidjeli kao nemogućnost, sada je upravo na dohvat ruke. Imate energiju, harizmu, naklonost zvijezda i ništa vas ne može spriječiti da ne uspijete do zacrtanog cilja.

DJEVICA
Drage Djevice, vaša planeta Merkur tranzitira čak kroz tri znaka u avgustu što vam može donijeti razna razmišljanja i promjene. Vi čeznete da unesete promjene u svoj život pa je moguće da se one baš dogode u vašem emotivnom životu. Sada pojedine Djevice mogu manje raditi, a više ćete se družiti i odlaziti na razne zabave. Pripazite šta jedete ili pijete zbog stomaka.

VAGA
Drage Vage, vi s ovim tranzitom Merkura razmišljate o nekim novim projektima i kako da harmonizujete i poboljšate odnose. Mnoge Vage će promijeniti odnos prema novcu i nekim životnim stavovima. Pojedine Vage mogu i započeti neki novi posao, dok neke mogu dobiti želju da urede svoj ambijent, kancelariju ili kuću. Kako je Mars u Ovnu aktivan onda mnoge Vage kreću u akciju i ne mogu podnijeti rutinu. Sve se mijenja s Marsom u vašem emotivnom životu, sve pokrećete na akciju i strast.

ŠKORPIJA
Drage Škorpije, vama ovaj tranzit Merkura može donijeti da glasno i jasno iznesete svoje mišljenje i uopšte vam neće biti važno ničije mišljenje. Kako je Mars u kvadratu s Plutonom, onda će ova energija aspekta probuditi vašu ratničku energiju. Pojedine Škorpije mogu poželjeti da probaju neki ekstremni sport ili neki neobičan hobi, što svakako vas pokreće, jer vi volite izazove.

STRIJELAC
Dragi Strijelci, vama ovaj tranzit Merkura pokreće snažnu energiju za putovanjem, strancima, što vas može ispuniti i donijeti uspjeh. Idealno je da u ovom periodu otputujete s voljenom osobom na odmor i zadovoljite vaš veliki libido, što vam pruža Mars iz Ovna. Kako god da ste odlučili, ako ste slobodni, pažnju vam privlači osoba povezana s inostranstvom. Ovo je jedan od sretnijih mjeseci za vas pa ga treba iskoristiti poslovno i emotivno.

JARAC
Dragi Jarci, kod vas je ovaj tranzit Merkura kroz vaše osmo polje pa komunikacija i govori postaju dinamičniji i smjeliji. Sada vam niko ne može stati na put do cilja. Pojedini Jarci će uživati u druženju, pričanju pa čak i nekoj izmišljenoj priči, tek toliko da se vidi kako će drugi reagovati. Ako ste vozač, budite pažljivi za volanom, jer su mogući i kvarovi automobila ili nekog drugog uređaja.

VODOLIJA
Drage Vodolije, kod vas ovaj tranzit Merkura ide kroz vaše polje partnera pa se savjetuje da budete oprezni kako komunicirate sa njim. Mars iz Ovna vam otvara vrata za srodnu dušu pa ako ste slobodni treba to sebi da dozvolite. Uran, vaša planeta, kreće retrogradno od 15. avgusta pa bi vi mogli da se pobunite za sve što vam se ne sviđa. Ipak pazite u odnosima i sa partnerom.

RIBE
Drage Ribe, kod vas ovaj tranzit Merkura pokreće prilagođavanje, kako poslovno tako i privatno. Ako ste u zaostatku s poslom, onda završite sve te stvari, posebno one neophodne. Usmjerite svoje misli na svakodnevni život i posao. Ako tražite posao, sada ga možete pronaći. Ako imate porive za kupovinu, sada nije trenutak, ipak vam te stvari nisu neophodne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh