Svaštara

Pet savjeta za besprjekorno ispeglan veš

Ukoliko želite da vaš veš bude besprjekorno ispeglan poslušajte ovih pet savjeta.

Pegla - Dnevno.hr

Uvijek izvadite veš iz mašine čim se završi pranje. Ako koristite mašinu za sušenje veša, važi isto pravilo. Za svaki sat koji košulja provede u mašini, oprana ali i zgužvana, računajte da ćete morati da odvojite 10 minuta duže da biste je pedantno ispeglali.

Ukoliko vam se dogodi da ipak ne uspijete da izvadite veš na vrijeme, najviše izgužvane košulje ostavite u kupatilu na vješalici tokom tuširanja. Vlaga će pomoći da se bar malo ispravi prije peglanja. Ako imate uređaj za paru, pređite malo preko košulja, ali oprezno da ne oštetite materijal.

Druga mogućnost je da veš “nafajtate”, odnosno naprskate vodom i uredno složite pa ostavite oko sat vremena prije nego što počnete peglanje. Vodite računa da ne stavljate zajedno predmete različitih boja jer će tako vlažni moći da ostave fleke,pišu Nezavisne

Ako peglate po vrelom i suvom danu, navlaženi veš držite u najlon kesi i vadite jedan po jedan prije peglanja.

Odeću od pamuka i drugih materijala koji trpe visoke temperature peglajte sa uključenom parom, a ako ni to ne pomogne, pokušajte sa vlažnom tankom tkaninom preko koje ćete pritisnuti peglu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh