Svaštara

Ovih 5 znakova su najbolji kuhari u horoskopu

Šta čini kuhara dobrim kuharom? Mnogi će reći talent i praksa, ali portal Yourtango ističe da na kuharsko umijeće može uticati i vaš horoskopski znak.

Tijesto - Novonovo.info

Navodno su osobe rođene u određenom horoskopskom znaku bolji kuhari od drugih jer je u njihovoj prirodi predodređeno da prave ukusna jela koja će svi obožavati. Koliko je ova tvrdnja tačna, morat ćete da sami procijenite.

Bik

Bikovi su izvrsni kuhari jer se prilikom kuhanja služe svim čulima. Ukus im je veoma bitan i neće poslužiti hranu s kojom nisu zadovoljni. Ništa ih ne može toliko oneraspoložiti kao loš ukus i jako im je važno da uživaju u hrani koju kuhaju i jedu.

Rak

Rakovi najviše vole da kuhaju za svoju porodicu i prijatelje u opuštenoj atmosferi. Iako nisu skloni učenju kulinarskih tehnika i trikova, jako su dobri u prženju i pečenju. Ne vole da puno eksperimentišu s hranom, ali ono što su naučili da skuhaju gotovo je uvijek ukusno.

Vaga

Vage su jako dobri kuhari jer, za razliku od Rakova, obožavaju da eksperimentišu s hranom i isprobavaju nove ukuse i kulinarske metode. Zbog urođene težnje za ravnotežom, znaju kako da začine hranu u najboljom mogućoj mjeri. Iako se u početku drže tuđih recepata, s vremenom postanu vještiji u smišljanju svojih. Vage uče iz svojih grešaka i neće prestati da pokušavaju da usavrše jelo koje im je prethodno ispalo loše, čak i ako im za to treba deset puta.

Jarac

Jarčevi obožavaju da kuhaju jer ih ta aktivnost smiruje. Uživaju i u najmanjim stvarima, kao što su seckanje luka ili pranje povrća. Ne boje se zahtjevnih recepata, a jednom kad im neko zahtjevno jelo ispadne ukusno, oni će ga napraviti još barem nekoliko puta. Imaju veliku listu omiljenih jela i stalno na listu dodaju nova. Preferiraju zdravu ishranu i zbog toga kuhaju u manjim količinama.

Blizanci

Blizancima je ukus hrane, baš kao i Bikovima, veoma bitan i žele da imaju kontrolu nad onim što se kuva. Takođe, preferiraju zdravu ishranu jer su zdrave namirnice ukusne i hranjive. Vole da eksperimentišu sa začinima koji dolaze iz različitih delova sveta i jako dobro određuju koji će začin savršeno upotpuniti drugi i doprineti slasnom ukusu. Obožavaju hranu iz drugih kultura i obično započinju nove kulinarske trendove, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh