Svaštara

Kad su joj vidjeli nokte, odmah su je poslali kod doktora, ispostavilo se da ima rak

Nakon testiranja, ispostavilo se da ima karcinom na plućima

Joan Martindale - Fokus

Manikirka je spasila život 73-godišnjoj ženi koja joj je mušterija godinama, piše Daily mail.

Joan Martindale iz Tutburyja primijetila je kako su joj se nokti na rukama i nogama raširili, iskrivili i nabubrili, ali nije bila pretjerano zabrinuta iako je pročitala na internetu da bi to mogao biti znak da ima oboljenje srca ili pluća.

Ipak, Linda Bartram, koja joj već deset godina sređuje nokte, zabrinula se kad je vidjela, te je preklinjala da ode i posjeti doktora.

Nakon testiranja, Joan su otkrili da karcinom na plućima, te je podvrgnuta operaciji koja je trajala pet sati kako bi joj odstranili tumor veličine 4 milimetra.

Nokti – Daily Mail

Trenutno ide na kemoterapiju, te je poslala poruku svima koji se dvoume da odu kod doktora i pregledaju se ako primijete nešto slično.

“Manikura mi je spasila život, nevjerovatno šta su primijetili samo kad su mi pogledali u nokte”, kazala je Joan koja je vječno zahvalna svojoj manikirki.

Od ostalih simptoma, imala je otečene zglobove, ali budući da je uvijek bila dobrog zdravlja, mislila je da to ništa ne znači.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh