Svaštara

Kako datum rođenja utiče na vaše emotivne izbore

Pojedinci uživaju u stabilnim vezama punim monotonije, dok neki vole strastveno, pa čak i nekoliko partnera u isto toliko brakova.

Numerologija - Fokus.ba

Numerologija poznaje devet osnovnih tipova ljudi. Svaki od tih devet brojeva ima svoju vladajuću planetu, pa je stoga svaki broj specifičan sa svojim određenim karakteristikama.

Ljubavna numerologija otkriva kakvi smo zapravo ljubavi, kakvog partnera tražimo, ali i kakvi smo mi zapravo kada volimo.

Kada je ljubav u pitanju, izuzetno teško je biti objektivan. Kada izračunate svoj lični broj, saznat ćete na koji način funkcionišete u ljubavnim odnosima.

Kako se računa lični broj

Lični broj dobija se sabiranjem brojeva dana, mjeseca i godine rođenja. Broj koji se dobije kao rezultat daljim razlaganjem na jednocifrene brojeve treba sabirati dok se kao rezultat konačno jednocifren broj. Ako ste rođeni recimo 17. jula 1980. godine, vaš bioritamski broj je 1 +7 + 0 + 7 + 1 + 9 + 8 + 0 = 33, a to je 3 + 3 = 6. Dakle vaš lični broj je broj 6.

Broj jedan
Ovo su osobe koje ljubav zasnivaju vrlo racionalno, promišljeno i na intelektualnoj osnovi. Teško ih je zadovoljiti. Ukoliko od njih očekujete da budu poslušni kao rezultat možete dobiti samo odbojnost i agresivnost.

Sa jedinicom kao partnerom morate biti pažljivi i dati im dovoljno motivacije, jer su u suprotnom skloni prevari i nevjerstvu ukoliko veza postane previše dosadna i monotona.

Broj dva
Dvojke vrlo su izbirljive. Žele praktične i inteligentne osobe oko sebe, ali su u velikoj mjeri i materijalisti. Tako će se mnogo prije odlučiti za osobu koja će im osigurati udoban život.

Oni su blage osobe sa kojima je gotovo nemoguće da se posvađate. Ukoliko iskreno vole onda su apsolutno vjerne i požrtvovne za svog partnera.

Broj tri
Trojke prije svega žele iskreno prijateljstvo. Tek kada to osjete mogu se upustiti u ljubavnu vezu. Njihova ljubav temelji se na poštovanju i potpunom povjerenju prema svom odabranom partneru.

Sve probleme rješavaju otvorenim i iskrenim razgovorom.

Broj četiri
Ove osobe skolne su i vole duge i stabilne veze. Obožavaju brak i često ga izuzetno rano mogu ostvariti i uploviti u njega. U životu im se može dogoditi da pogrešno izaberu partnera. U ljubavi mogu biti nemaštoviti i dosadni.

Miran život i stabilan odnos jedini je životni cilj ovih osoba. U vezama su vjerni, poslušni i spremni na velike kompromise zarad partnere i očuvanja ljubavi.

Broj pet
Petice su osobe koje teže za ljubavlju koja je za cijeli život. Svaka laž ih duboko povrijeđuje i teško je zaboravljaju. Za njih je pravi smisao života pronaći ljubav.

Kada je nemaju ljubavnog partnera i nisu emotivno ispunjeni, kao da nisu živi. Mana u odnosima im je nezrelost i težnja za slobodom.

Broj šest
Šestice su osobe koje su sklone promjenama, ali nisu baš za stalnu i dugu ljubavnu vezu. U stalnoj su potrazi za odgovarajućim partnerom.

Izrazito su nježne i osjećajne, ali uvijek imaju poriv da nađu nešto bolje. Zbog toga često ostvaruju ljubav tek u kasnim godinama života, kada postanu zrelije osobe spremne na kompromis zarad ljubavi.

Broj sedam
Ovim osobama je ljubavni život prožet brojnim ljubavnim vezama. Uživaju u avanturama i flertu. Mnogi od njih, tokom života, imaju i po nekoliko brakova.

Životu i ljubavi pristupaju veoma aktivno, pa su stalno u potrazi za novim uzbuđenjem. Često im se dešava da ne vide razliku između ljubavi i strasti.

Broj osam
Ovim osobama se ljubavni život odvija kroz stalne akcije, promjene i više brakova. Želja za raznolikošću i stalno odlaganje životnih odluka kao i ozbiljnih životnih pitanja prisutni su kod njih tokom celoga života.

Za neku pravu, dužu vezu odlučuju se nakon 40. godine života.

Broj devet
Ove osobe u mladosti teže vezama sa starijim partnerima. Uvijek su u nekim suprotnostima, bilo prema partneru ili okolini. Oni vole neobično i netipično u vezama i u ljubavi.

Uvijek tragaju za novim ljubavnim uzbuđenjima i upuštaju se u nepoznato. Često doživljavaju razočarenja ali se i vrlo brzo oporavljaju, pišu “Novosti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh