Svaštara

Šta znači pet najčešćih snova koje ste sigurno bar jednom sanjali

Lori Lovenberg, analitičar snova, u svojoj karijeri analizirala je više od 75.000 snova, a neki od njih su se pojavljivali najčešće, kod ljudi u svim krajevima svijeta.

Spavanje - Dnevnik.hr

Oni su tako jednostavni, obični, ne pretjerano maštoviti, a ipak govore daleko više o nama i našim životnim okolnostima nego što smo mogli i da pretpostavimo.

Ovo je pet najčešćih snova. Nijedan detalj u snu nije tu slučajno.

Ako sanjate da padate…

Ova vrsta snova povezana je s nekom vrstom ‘pada’ u stvarnosti. Neko ili nešto vas je iznevjerilo. Ako sanjate da šetate suncem okupanom plažom i iznenada se otvori crna rupa i proguta vas, to možete shvatiti kao znak da je palo u vodu nešto za šta ste imali velike nade.

Ako sanjate da vas partner vara…

Lovenberg ističe da ovo može biti znak da u vašoj vezi postoji “neko treći”, ali da to uopće ne mora biti osoba (osim ako vas je partner ranije varao ili imate razloga da sumnjate u nevjerstvo). Može značiti da vam smeta što vaš partner ne provodi vrijeme s vama već ostaje duže na poslu, igra igrice, “gluhari” na društvenim mrežama i sl.

Ako sanjate da letite…

Kako ova ekspertkinja za snove vjeruje, let u snovima pruža osećaj euforije i znak je da u stvarnom životu osjećamo tako lagano.

Sanjaćemo da letimo kad se izdignemo iznad nečega što nas je ranije pritiskalo, bacalo dole, otežavalo nam život i bilo nam teško. Imamo ovakve snove kad uspijemo u nečemu i postanemo svjesni sopstvene moći da ostvarimo visoke ciljeve.

Ako sanjate da vas jure…

Osobe koje sve ostavljaju za posljednji trenutak često imaju baš ovakve snove jer su oni znak da nešto odlažemo ili izbjegavamo. Bez obzira na to je li u pitanju neki posao ili samo odlaganje neizbježnog sukoba s nekim, ovaj san će se javiti kad nas pritiska izbjegavanje nečega važnog.

Ako imate košmare o školskim danima…

Čak i decenijama nakon što izađemo iz školskih klupa može se desiti da sanjamo da smo đaci koji nisu uradili domaći zadatak, imaju test…

“U svojim istraživanjima sam došla do zaključka da do ‘školskih snova’ najčešće dolazi kada se nešto dešava na poslu ili u karijeri jer je škola bila prvi posao i mjesto gde smo upoznali dinamiku kakvu podrazumijevaju posao i karijera”, otkriva Lovenberg.

Tako, recimo, ukoliko sanjate da kasnite na posao ili ne možete da pronađete knjigu, to bi moglo da znači da se još uvijek niste poslovno ostvarili koliko ste željeli, piše “Glossy“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh