Svaštara

Svako na svojoj strani: Vjenčali se na granici jer nisu mogli da je pređu

Par je “sudbonosno da” izgovorio na granici dvije države uz policijsku stražu.

Naime, mladoženja Alexander Clern i mlada Camilla Oyjord su se vjenčali na granici između Norveške i Švedske. Norveška mlada i švedski mladoženja su svoje zavjete prije nekoliko dana razmjenili odvojeni bijelom vrpcom, a s obzirom na to da je Švedska imala opušteniji pristup u borbi protiv virusa korona u odnosu na ostale države, susjedne zemlje poput Norveške nisu je stavile na spisak zemalja u koje se smije putovati.

Zbog toga je par odlučio da razmijeni zavjete u šumi u jugoistočnoj norveškoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom.

Par je za BBC kazao da više nisu mogli čekati odluku o ukidanju ograničenja, a zanimljivo je i to da je mlada ideju o takvom vjenčanju iznijela kroz šalu,piše Faktor.

Kazala je da su prijatelji i porodica ideju prihvatili sa oduševljenjem.

– Nismo željeli da mijenjamo ranije zakazani datum, željeli smo da se vjenčamo – kazali su mladenci.

Do mjesta vjenčanja gosti su morali doći šumskom stazom, ipak dosta zvanica je stiglo na vjenčanje.

Među nezvanim gostima bila su i dvojica policajaca. Oni su vodili računa o tome da niko ne pređe granicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh