Svaštara

Trudnica sa drugaricom pljačkala po Beogradu: Tandem ukrao desetine hiljada eura

Među onima koji su pokradeni je i jedan poznati beogradski advokat

Hapšenje - Ilustracija/N1info.com

Samanta N. i Zorica J., obje iz Surčina, uhapšene su zbog sumnje da su provalile u devet stanova u centralnoj beogradskoj gradskoj opštini, Starom gradu, iz kojih su ukrale na desetine hiljada eura i dragocjene stvari.

Jedan od osumnjičenih provalnica je u petom mjesecu trudnoće. U stanove su ulazile tako što su lomile cilindar vrata, a nakon provale vraćale su ga na svoje mjesto, kako bi prividno izgledalo da je sve u redu. Na ruke su stavljale nazuvice da ne bi ostavile otiske prstiju, prenosi „Blic“.

Prilikom hapšenja kod Samante su nađeni ključ, dva odvijača, 1.350 eura, skupocjeni ručni satovi vrijednosti oko 15.000 eura, zlatni nakit… Kod njene kompanjonke nađeno je 500 eura i 7.000 dinara. U istrazi je utvrđeno da su njih dvije iz jednog stana ukrale čak 25.000 eura,piše Avaz.

Policija istražuje da li su ove dvije provalnice „radile“ i na drugih opštinama, posebno Vračaru, gdje je na skoro isti način na koji su njih dvije “operisale” poharano nekoliko stanova. Među onima koji su pokradeni je i jedan poznati beogradski advokat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh