Svaštara

Pokušao da izbjegne zatvorsku kaznu tako što je lažirao vlastitu smrt, ali jedna greška ga je odala

Tužilaštvo otkrilo prevaru

Zatvorenik - Ilustracija / Alo.rs

Kriminalac je pokušao lažirati vlastitu smrt da izbjegne zatvor, ali jedna greška ga je odala.

Robert Berger, iz Njujorka, osuđen je na kaznu zatvora, pa je odlučio da lažira svoje samoubistvo, ali potvrda o smrti koju je advokat predao je otkrivena kao prevara. Ta greška je, vjeroval ili ne, isključivo pravopisna.

Robert Berger je osuđen zbog posjedovanja ukradenog Leksusa i pokušaja krađe kamiona. Bergerov advokat je rekao sudu da je njegov klijent umro 22. oktobra prošle godine i predao je sudu potvrdu o njegovoj smrti.

Prevara je razotkrivena

Međutim, okružni državni tužilac primijetio je da se ne samo font i veličina razlikuju, već je i riječ registar napisana pogrešno. Iz ureda tužioca rečeno je kako su primijetili da je riječ – registar – u nazivu odjela pogrešno napisana kao – registracija – u odjeljku IZDANO PO .

Nakon što su zatražili potvrdu s Odjela za zdravstvo, vitalnu statistiku i registar grada Njudžerzija, istražitelji su otkrili da je potvrda zapravo lažna.Bergerov advokat je rekao da mu je zaručnica njegovog branjenika dala dokument i da on više nije njegov klijent.

Lažni papir – Mirror.co.uk

Kazao je da se Berger bavio zavjerom i iskoristio ga za pokušaj počinjenja prevare pred sudom, tužiteljima, njegovom firmom i njime lično. Berger se sada suočava s optužbom da je lažirao vlastitu smrt i ako bude osuđen može biti u zatvoru do četiri godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh