Svaštara

Stvari koje nikako ne biste trebali trebali raditi prije odnosa

S vremena na vrijeme, dešava se da tokom se*sa stvari baš i “ne klize” onako glatko koliko biste vi to htjeli

Par - Neum-bih.com

Izbjegavajte tešku hranu prije se*sa

Hrana koja se teško vari i koja je previše začinjene ne bi trebalo da se nađe na vašem jelovniku prije se*sualnog odnosa, jer može da izazove nadimanje, gasove i da vas uspava. Začinjena, masna i slatka hrane može uticati na funkcionisanje mozga i na taj način će usporiti vaše tijelo, piše “Cosmopolitan”.

Ograničite unos alkohola na maksimalno dva pića

Iako alkohol može da razbudi vašu strast i podigne samopouzdanje, njegovi efekti na duge staze su pogubni po vaš se*sualni život. Više od nekoliko čaša dnevno može da izazove teškoće prlikom postizanja erekcije i da pospiješi suhoću genitalne regije vaše partnerke.

Također, ljudi su pod dejstvom alkohola skloniji rizičnom se*sualnom ponašanju i zaboravljanju kontracepcije.

Fokusirajte se na se*s, zaboravite na izgled

Možda se brinete da li će primjetiti vaš stomačić ili da li će biti zadovoljna veličinom vašeg penisa, ali vjerujte nam da će vam razmišljanje o tome samo pokvariti užitak, jer nećete biti fokusirani na se*s i nećete biti dovoljno opušteni.

Ne zaboravite lubrikant

S vremena na vrijeme, dešava se da tokom se*sa stvari baš i “ne klize” onako glatko koliko biste vi to htjeli. Stoga nije na odmet da uvijek pri ruci imate lubrikant, koji će vam pomoći da uživate u toku se+sa.

Ginekolog Cheryl Iglesia je za časopis The Huffington Post objasnila da postoji više vrsta lubrikanata, ali da su najbolji oni na bazi vode i silikona. Lubrikanti na bazi vode su veoma prijatni i povećavaju užitak, a lubrikanti na bazi silikona su višenamjenski i duže traju.

Ne zaboravite da idete u WC (prije i poslije)

Odlazak u toalet prije se+sa vam može pomoći da izbacite moguće bakterije koje su se namnožile u mokraćnom kanalu. Iako puna bešika može nekima da poveća uživanje, nekad može da izazove nelagodnu situaciju.

Znamo da nekad se*s ne traje dovoljno dugo da možete piškiti i prije i poslije, ali ako možete, uradite to. Ovako ćete, opet, urinom sprati zaostale bakterije koje su mogle da prodru u uretru u toku odnosa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh