Svaštara

Tinejdžer doživio moždani udar, krive su igrice, a roditelji nisu ni znali da ih igra

MJESECI nezdravog načina života vjerojatno će ostaviti trajne posljedice na 15-godišnjem tinejdžeru iz Kine.

Videoigre - Click4you.com

Naime, dječak pod nadimkom Xiaobin je tijekom karantene provodio i do 22 sata dnevno igrajući računalne igre.

Nakon što se iznenada onesvijestio, roditelji su ga hitno odvezli u bolnicu u gradu Nanningu na jugu Kine. Tamo je utvrđeno da je pretrpio moždani udar te da je ostao djelomično paraliziran. Konkretno, ne može pomicati lijevu ruku i stručnjaci ne znaju hoće li se ikada, unatoč rehabilitaciji, potpuno oporaviti.

Kako su škole u Kini zatvorene još od veljače, dječak je morao biti kod kuće, a Xiaobinova majka rekla je da je njen sin većinu vremena provodio u svojoj spavaćoj sobi. Uvjeravao ih je da pohađa online nastavu, a kasnije su otkrili kako je cijelo vrijeme igrao igrice, prenosi “Index“.

“Zatvorio je prozore i zaključao vrata. Nismo imali pojma što radi”, roditelji su rekli novinarima, a majka je otkrila kako je kasnije saznala što je njezin sin radio: “Vidjela sam njegov internetski razgovor s prijateljima. Rekao je da je umoran i da spava najviše dva sata dnevno.”

Specijalistica neurologije dr. Li rekla je lokalnim medijima da je dječakovo stanje vjerojatno uzrokovao nezdrav način života.

“Glavni je razlog to što je neredovito spavao i neredovito se hranio jer nije bio u školi. Roditelji su previše tolerirali njegovo ponašanje. Nedostatak prehrane i odmora doveo je do smanjene količine krvi i kisika u njegovu mozgu i uzrokovao moždani udar”, objasnila je dr. Li.

Ovisnost o videoigrama postala je istaknut društveni problem u Kini. Sve je veći broj mladih koji su odlučili ignorirati svoje školovanje, društveni život i obitelj da bi pretraživali internet ili igrali online igrice, navodi Daily Mail.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh