Svaštara

Horoskop – Merkur sada vlada iz sjenke: Mnoge očekuje sreća, ali ne i ova 3 znaka Zodijaka

Merkur u sjenci donosi olakšanje, ali ova 3 znaka očekuje rizik u ljubavi!

Horoskop - Telegraf.rs

Ovaj trenutak smo čekali – Merkur napokon kreće direktno!

Svako od nas zna priču o retrogradnom Merkuru – periodu u godini kada nas očekuje neobična i pomalo mračna energija. Gubljenje stavri, dokumenata, loše odluke, rasprave, nagle promjene raspoloženja svakao možete pripsati uticaju retrogradnog Merkura, a od 12. jula ova planeta je krenula direktno, ali i dalje osjećamo njen uticaj kroz Merkurovu sjenku.

Da li će nam ovo donijeti olakšanje?

Merkur u direktnom hodu je poziv da direktno govorimo o pitanjima kuće, porodice i odnosa koji su bili nestabilni u prethodnom periodu.

Direktni Merkur pozicionirao se u znaku Raka, odnosno znaku Zodiajka koji upravlja majčinstvom, porodicom, kućnim životom, pa čak i intimnim romantičnim vezama.

U fazi sjenke, Merkur će se kretati kroz Raka od 12. jula do 4. avgusta i pomaže da se foksuiramo na važne stvari i podstiče nas da izaberemo put istine, ma koliko on bio bolan.

Merkur je planeta koja vlada našim mislima i komunikacijama, a u sferi porodice podstiče nas da razmislimo o svojim prethodnim aktivnostima, razgovorima i delima.

Dok je još uvijek u svojoj fazi zasjenjivanja, Merkur će se kretati kroz Rak od 12. jula do 4. avgusta, pomažući našem fokusu na tim važnim stvarima, i pojašnjavajući da, ovaj put, ne možemo izbjeći da govorimo svoju istinu, čak i ako to boli.

Rak je najosjetljiviji znak Zodijaka, pa je moguće da će nam bavljenje porodičnim pitanjima u ovom periodu donijeti pomiješane i teške emocije. Ipak, Merkur nas podstiče da dobro sagledamo ovo polje odnosa kako bismo ga maksimalno unaprijedili i prevazišli barijere iz prošlosti.

Mnogi će unaprijediti odnos sa majkom, sjetiti se nekih starih i lijepih uspomena i dozvoliti da svaki sukob iščezne. Spremni ste da praštate i tražite oproštaj – spremni ste da živite očišćenog srca.

Merkur u sjenci i u direktnom hodu može doneti dobre stvari i na polju romantičnih odnosa. Mnogi parovi u prethodnom periodu prebacivali su jedno drugom greške iz prošlosti, tražili mane kod partnera i razmišljali kakav bi im život bio bez njih.

Sada se energija ljubavi mijenja. Bićete spremni da otvoreno pokažete svoja osjećanja, pronađete kompromis, a neki parovi će se odlučiti za zajendički život.

Sa druge strane, Merkur u sjenci može biti surov prema onima koji potiskuju istinu i neprijatna osjećanja.

Odnosi zemljanih znakova, odnosno Bika, Djevice i Jarca, mogu biti najugroženiji. Mnogi će saznati lošu istinu o partneru, priznati da su osjećanja nestala i krenuti nekim sasvim drugim putem sami i povrijeđeni.

Ipak, Merkur nam na teži način pomaže da usvojimo nove smjernice života koje nas mogu odvesti ka pravoj životnoj msiiji. Vidjet ćete – vrata novih mogućnosti i sreće ubrzo se otvore kada zatvorite vrata ustaljenih emocija i zamorne rutine, prenosi “Lovesensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh