Svaštara

Horoskop – Merkur ponovo kreće direktno: Na svoju mapu života ucrtavamo novi put (od 12. jula 2020. godine)

Mračan uticaj retrogradnog Merkura završava se 12. jula – probudite se, život vas čeka…

Horoskop - Vesti.rs

U nedjelju 12. jula u prepodnevnim satima, Merkur će krenuti prema naprijed sa 5′ stepena Raka. Kretao se unazad od 18. juna, izazivao nemir, nejasnoće, odlaganja, ali nam i omogućio da shvatimo neke situacije iz naše prošlosti. To shvatanje moglo je uroditi novim uvidima koji nam sada pomažu da promenimo svoj način razmišljanja i ponašanja.

Iza sebe smo u samo nešto više od mjesec dana ostavili tri pomračenja Mjeseca, retrogradno kretanje Venere, dočekali povratak Saturna u znak Jarca, a sada i Merkurov pokret prema naprijed. Burna i intenzivna vremena. Vjerujem da se mnogo toga događalo u vašim životima i da ste iz toga nešto shvatili i naučili.

Sada je vrijeme kada u svoju mapu života ucrtavamo novi put. Donosimo odluke, pokrećemo stvari, jasnije vidimo, brže shvatamo. Stanje kakvo je bilo, više nije održivo, kako na globalnom nivou, tako i u našem mikro svemiru.

Sada smo ohrabreni da izgovorimo, učinimo. Dileme i nejasnoće bi trebale biti sve manje. Postavljamo pitanja na koje dobijamo odgovore. Informacije su dostupnije. Događa se AHA moment.

Vladar Merkura u Raku je Mjesec koji će se na dan njegovog pomaka prema naprijed nalaziti u Ovnu. Vrijeme je za inicijativu, hrabrost, odlučnost, novi početak, zauzimanje za sebe, za ispunjenje vlastitih potreba. Krećemo u nove pobjede.

I posebnu pažnju obratite u periodu oko 26. jula kada će Merkur doći na poziciju sa koje je krenuo unazad. To je vrijeme konačnog raščišćavanja. Vidimo sjenku, slijepu pjegu, ono zbog čega smo se osjećali sputavano, prestrašeno. To može biti značajan trenutak, naročito ako svesno posmatrate sebe i svoj život.

Živimo u vremenu velikog buđenja. Okrenite se oko sebe, pogledajte u sebe, u tuđe živote, globalnu scenu. Sve se mijenja. Sve nam je dozvoljeno osim stajanja u mjestu. Tu propadamo.

Zato kreni! Život čeka na tebe.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh