Svaštara

Znakovi Zodijaka u NEVOLJI i PRIJATELJSTVU: Ko uvijek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć?

Svaki horoskopski znak ima svoj vlastiti način nošenja s nevoljama. U prvom horoskopu pročitajte zašto su neki znakovi toliko oprezni i staloženi, dok drugi srljaju ravno u plamen. U drugom horoskopu, saznat ćete pravu istinu o tome je li i koliko svaki znak dobar “materijal” za prijatelja!

Horoskop - Žena.rtl.hr

Razlikuju se po otvorenosti i odanosti, te načinu kako postupaju s neprijateljima – kao osvetoljubiva zlopamtila ili opušteni praštaoci, prenosi “Atma“.

KAKVI SU U NEVOLJI?

Ovan

Ovan je impulzivan i pravdoljubiv (ne podnosi prljavu igru), pa će na licu mjesta pritrčati u pomoć čovjeku u nevolji, ma tko to bio. I tako stječe prijatelje, mada baš nema previše živaca za one koji su ophrvani nekim kroničnim problemima.

Uvijek spreman pomoći, stvorit će se tamo gdje je potreban ako ga prijatelj pozove, a kako je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam obavezno prenosi i na druge.

Bik

Bik se sporo zagrijava, ali se sporo i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj, to je takoreći za sva vremena – pouzdan je, vjeran i, naravno, posesivan.

Nemojte mu se zamjerati pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško podnijeti pomisao da vam može biti ljepše s drugima, a da njega nema u tom društvu. Prijatelje cijeni po načinu na koji reagiraju kad njemu ustreba pomoć, čak i ako ništa ne mogu učiniti u tom trenutku.

Blizanci

Iako ima dosta prijatelja, on se uglavnom oslanja na samog sebe, jer misli «tristo na sat». Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mjestu, jer uvijek ima krajnje logična i prihvatljiva rješenja za one koji traže pomoć od njega.

Zabavlja ga stupati u kontakte, ležerno, neobavezno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrijebljene i protiv neprijatelja. Opasan igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

Rak

Ne daje vam izravno do znanja da ste mu potrebni, već okoliša i očekuje da između redova pročitate kakav problem ima. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsjetiti na to.

Zbog promjenjivih raspoloženja, nesiguran kao prijatelj, jer nikad ne znate pod čijim će utjecajima i kada popustiti njegov oklop. Lakše i bolje će razumjeti, nego pomoći, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe – tada može biti objektivan.

Lav

Jako voli pomagati, jer je velikodušan i godi mu tuđa zahvalnost, iako nikada ne inzistira na njoj, niti zamjera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli pomoći drugom, nego sam ovisiti o nečijoj pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja.

Samopouzdanje, zbog profesionalne satisfakcije, i novac, daju mu osjećaj moći i utjecaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikad njima ne razbacuje, jer muški Lav je uvijek džentlmen, a žena – «lafica».


Djevica

Teško da ćete nju iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete riješiti, jer Djevica je uvijek spremna da se uhvati ukoštac s bilo čim ili s bilo kim.

Isključuje emocije (što vam na prvi pogled može djelovati surovo), pažnju fokusira na vaš problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mjesto.

I stvar je riješena. Neprocjenjiva kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj – budite uvijek blizu nje.

Vaga

Iako može djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj, zato što je rođeni odvjetnik. Ona zna saslušati, zna posavjetovati, jer se «ubacuje u ulogu» vašeg neprijatelja, pa razmišlja kao on.

Doduše, pod uvjetom da je ne gnjavite kad ode kod frizera ili kozmetičara, ali će sigurno odmah, još dok je pod maskom, početi razmišljati kako da vam pomogne. Mrsko joj je tražiti pomoć od prijatelja, i očekuje da oni to sami ponude, pa često propusti neke mogućnosti i prilike.

Škorpion

Jedno je sigurno – Škorpiona ne treba imati za neprijatelja, a ako vam je prijatelj, računajte na njegovu bezgraničnu odanost i lojalnost. Ukoliko Škorpionu povjerite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrijebiti.

Kad je iznevjeren, loše se piše onom tko ga je razočarao, jer ne odustaje dok se ne osveti. Treba mu vremena da stekne povjerenje, kako bi nekog prihvatio kao prijatelja od koga uvijek očekuje da poštuje njegovu intimu.

Strijelac

Veliki prijatelj u svakoj prilici, potegnut će sve svoje veze da vam pomogne, ali pazite da mu se ne zamjerite, jer zna biti vrlo nezgodan i osvetoljubiv.

Ako tražite savjet od Strijelca, iako bira riječi, on gađa u srž problema, pa se nemojte začuditi ako se osjetite i pomalo povrijeđenim (obično govori ono što misli). Ne može se družiti sa svakim, pomalo je elitist, traži sebi slične i za prijatelje, pa zna djelovati snobovski.

Jarac

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere (kojih nećete baš odmah ni biti svjesni), kako bi vas prihvatio za prijatelja. Iako drži do forme i i često je rob ukočenih manira, zbog kojih djeluje hladno, kada zatražite pomoć od njega, može vas iznenaditi prisnošću i razumijevanjem (koja je u suštoj suprotnosti s njegovim suzdržanim ponašanjem).

Kad jednom raskine prijateljstvo, to je zauvijek, ali treba mu mnogo da do toga dođe. Bolje ga je imati za prijatelja, nego za neprijatelja, jer nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

Vodenjak

Vodenjak je pristran prema prijateljima za koje uvijek ima opravdanje, što god da urade. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije.

Prilazi nehajno i opušteno, uvijek ima zgodnu temu za razgovor, a kasnije razrađuje područja koja su najzanimljivija.

Kad se nađete u nevolji, ne pita koje je doba dana ili noći – stvorit će se tamo gdje vama treba. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost niti ne očekuje, jer je u suštini vrlo plemenit.

Ribe

Ribe su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, no izbjegavajte povjeravati im se, ako imate kolege rođene u tom znaku (budite sigurni da će sve o vašim slabostima i problemima prenijeti šefu).

Suosjećaju sa drugima, ali znaju osjetiti i ono što nosite duboko u sebi, neku tugu ili dugotrajan problem, pa vas time mogu «kupiti» za sva vremena.

Kad im se prijatelj obrati za pomoć, uvijek imaju vremena i udubljuju se u njegov problem, dok intuitivno ne pronađu rješenje ili pomoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh