Svaštara

Astrologija / Retrogradno kretanje asteroida Cerera od 7. jula do 18. oktobra 2020. godine: Ogledalo karme koje ne možete izbjeći

Iscjeljenje je ključ sreće, koliko god sam postupak iscjeljenja bio težak.

Djevojka - Astrosudbina.com

Veliki asteroid Cerera kreće retrogradno od 7. jula i utiče na polje majčinstva, porodice, nježnosti i refleksiju ljubavi, piše “Lovesensa“.

Ovaj asteropid biže u retrogradnoj fazi sve do 18. oktobra kada ulazi u post-retrogradnu fazu i vlada iz senke sve do 3. januara 2021. godine.

Cerera svoj retrogradni put započinje u znaku Riba, a 27. septembra prelazi u znak Vodolije. To znači da će se način njenog uticaja na našu sudbinu menjati periodično dok je u retrogradnom ciklusu.

Cerera je jedan od glavnih asteroida pored Kirona i Plasa. Ona je najveći asteroid i nalazi se u orbiti između Marsa i Jupitera, a ime je dobila po rimskoj boginji Cereri.

Tradicionalno, ovaj asteroid vlada svim aspektima povezanim sa prirodom i majčinstvom, uključujući i naše izvore hrane – posebno poljoprivredu, njegovanje, jnegovanje sebe, ljubav prema sebi i našu sposobnost prihvactanja i pružanja ljubavi prema drugima. Zaista, radi se o tome kako se predstavljamo za druge, ali i kako se pokazujemo za sebe.

Ponekad je ovaj asteroid povezan i sa tugom. Prema mitologiji Pluton je ukrao kćerku boginje Cereri, Persefonu i odnio je u njegov podzemni svijet da bi je oženio. Dok Cerera nikada nije uspjela da vrati kćerku u potpunosti.

Zbog toga nam retrogradno kretanje ovog asteroida može donijeti i teme oko uništenja određenih vrijednosti, razočaranja i odustajanja. Važno je da dobro pazimo na lekcije kojima nas Cerera uči.

Retrogradna faza asteroida najčešće se događa jednom godišnje i podstiče nas da razmislimo da li smo zadovoljni trenutnim odnosima u svom životu, da li imamo dovoljno ljubavi prema sebi i kako tu ljubav manifestujemo. Zahtjeva od nas da dublje osvestimo šta znači negovati sebe, ljude koje volimo, pa čak i one koji su nam zadali bol.

Ova retrogradna faza Cerere podstiče nas da detaljnije razmislimo u ulozi majke u životu svakog od nas. Okolnosti takođe stavljaju fokus na njegovanje principa majčinstva. Prisutna je pandemijska energija koja nas podstiče da ostanemo kod kuće sa svojim porodicama, ali i pomračenja Mjeseca koji takođe preispituju porodične odnose i emotivne konekcije.

U 2020. godini svjedoci smo brojnih retrogradnih planeta i uticalja i svaka od njih naglađava turbulentne promjene. Ovaj aspekat je jedinstven jer nas poziva da bliže pogledamo naše odnose, porodični život, atmosferu u svom domu i posmatramo ljubav u sebi. Retrogradna Cerera predstavlja ogledalo karme koje ne možete izbjeći.

Moguće je da će Cerera u Ribama duboko osporiti sve odluke i izbore koje smo donijeli u vezi sa odnosima, posebno one u kojima postoji puno neisceljenih rana. To su odnosi za koje smo se neprestano nadali da će se poboljšati, ali nikada nisu davali ni mali pomak. Oni se u ovom periodu pretvaraju u rupu sjenki i mračnih uspomena i vuku vas na dole, ali dobra stvar je da ćete ubrzo uvidjeti istinu. Neki odnosi će zauvek izgubiti smisao.

Cerera u Ribama od nas zahtjeva i da dublje sagledamo majčinstvo, pogotovo kakav smo odnos imali sa svojom majkom kao djeca, nasuprot majčinstvu koje su naša unutrašnja djeca željela da prožive. Sada je prilika da čujete glas djeteta u sebi, da mu pružite ljubav, poštovanje, sigurnost… Zaliječite rane iz prošlosti i pokažite sebi da je sada sve u savršenom redu.

Kada Cerera 27. septembra pređe u Vodoliju, naučit ćemo kako da izvučemo zaključke nakon procesa isceljenja duše i iskoristimo ih za nove i dobre odluke.

Zaliječene rane koje služe samo kao podsjetnik i znak upozorenja pravo su bogatstvo koje možemo savršeno iskoristiti u životu. Jednom kada zaliječite rane prošlosti, naučit ćete da pravite prave poteze u ljubavi, bez obzira da li su muško-ženski odnosi ili porodica. Tada smo naučili kako da istinski pružimo ljubav drugima, ali i nama samima.

Iscjeljenje je ključ sreće, koliko god sam postupak iscjeljenja bio težak.

Kako biste najbolje iskoristili energiju retrogradne Cerere, vodite dnevnik pred spavanje, a ujutru razmislite o onome što ste zapisali. Tako će svaka lekcija u ovom periodu biti zabilježena i moći ćete lakše da pronađete rješenja.

Dopustite da vas emocije preplave, ali ostanite ukorijenjeni u stvarnosti. Ako osjetite strah i frustraciju, to znači da je period učenja došao. Prepustite se talasu promjena, dopustite da negativne emocije izađu iz vaše duše i vjerujte sebi i procesu života.

Ne moramo uvijek jasno da znamo kako će izgledati naše životno putovanje. Ne možemo za sve u životu dobiti garanciju, ponekad je neophodno prepustiti nas izazovima.

Čuvajte ljubav koju gajite u sebi, čuvajte istinu koju naučite na ovom novom sudbonosnom putovanju i vjerujte da lekcije ljubavi koje dobijete u ovom periodu zaista vredi dobro razumjeti i iskoristiti u budućem životu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh