Svaštara

Ova žena je razotkrila mrežu Instagram : Ima tonu celulita i opušten stomak, a na svakoj fotki izgleda perfektno, slika broj 3. će vas proganjati

Jedna od najinspirativnijih žena na Instagramu jeste šarmantna i hrabra Dana Perser, novinar i body positivity bloger, koji se iz dana u dan trudi da svima dokaže da je savršeno Instagram tijelo samo bajka!

Slike koje vidimo na društvenim mrežama ipak nisu onoliko impresivne u stvarnosti kako nam to izgleda. Dana se trudi da to i razotkrije, te da razbije predrasude i pokaže koliko je lako manipulisati fotografijama prije objavljivanja.

Osvjetljenje, pronalazak dobrog ugla, prava poza, ali i uređivanje fotografije pomažu influenserima i manekenkama da prikažu sebe u najboljem svjetlu. Sve to može pomalo destruktivnu da utiče na široku masu – koja se najednom pita kako je moguće da i oni ne mogu tako da izgledaju.

Lijepa Amerikanka baš zato aktivno radi na tome da objasni ženama i tinejdžerkama širom svijeta da je većina onoga što vidimo na Instagramu zapravo stvar trenutka i vještine poziranja.

Njeni postovi dobijaju na stotine hiljade lajkova i komentara, a pratioci joj poručuju da je nevjerovatna inspiracija.

View this post on Instagram

Do you SIT differently in PUBLIC than you do in PRIVATE? I did. For YEARS I did. In public, I would pose. Squeeze. Arch. Tighten. In private, I’d sit comfortably: shoulders relaxed, body loose, just being human. And I imagine that maybe, just maybe, I’m not alone. I read an article once talking about the BEST WAY to POSITION your body on the beach. It was all ‘knees up, core tight, never lay flat’. And if you had extra wiggles and jiggles around the hips and thighs? The article recommended DIGGING A HOLE in the SAND. To put that bum into. So it would, you know, look LESS. As a teen, I did these things. And then, as an adult, I still held myself sucked in or avoided crossing my legs because heaven forbid anyone should see my CELLULITE. Things have CHANGED in this last year. I wish they would have changed so much sooner. So today, I just want to remind you: It is OK to sit comfortably. To RELAX while you’re RELAXING. Perfection isn’t the price you pay to exist in a human body. And comfort is pretty darn incredible. Posing is great fun, but NOT POSING doesn’t make you worth ANY LESS. Even if it means your wobbly bits come out on show. Or your skin folds. Or you’re just, well, YOU. Because being YOU is incredible. And worthy. And powerful. In whatever way, shape, or form. You got this girl. Go sit comfortably. x Photos @chiclebelle who is just the best #selflove #selfacceptance #bodyacceptance #iweigh #feminist

A post shared by Danae Mercer (@danaemercer) on

Simpatična novinarka je melem na ranu mnogim ženama, a njen cilj je da pokaže svima da smo vredni onakvi kakvi jesmo, da zaslužujemo divljenje i poštovanje, te da svako od nas može da napravi savršenu Instagram fotografiju, ali da je suština da budemo zadovoljni sobom i kada napustimo Internet svijet.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh