Svaštara

Astro prognoze za juli 2020. godine: Konjukcija Marsa i Hirona donosi stare probleme i frustracije, a pomračenje Mjeseca novi smjer u životu

Prvi značajan astrološki događaj tokom jula 2020. godine je pomračenje Mjeseca, upravo kao i prethodnog mjeseca.

Astrologija - Magicus.info

Takođe, kao i prethodnog mjeseca pomračenje se događa 5. jula, ali ovog puta je Sunce – Mjesec opozicija na Rak – Jarac osi, a to predviđa određene situacije vezano za karijeru, dom ili porodicu i doseže vrhunac ili razrješenje.

Mnogi od nas suočit će se sa situacijama koje će testirati našu emocionalnu zrelost i sposobnost da nastavimo da se krećemo dalje odabranim putem, poštujući našu porodicu, ali ostajući nezavisni. U nekim slučajevima će energija Mjeseca donijeti određene pojave u zavisnosti od porodičnih odnosa i uticaja naših prethodnih odabira. Neki će se odlučiti za novi smjer u karijeri ili u životu, posebno ako shvate da su to bile želje roditelja a ne sopstvene.

Ciklus ili situacija koja je trajala oko dvije godine sada se privodi kraju i otvara se mjesta za novi smjer. Sunce – Mjesec opozicija događa se u blizini Mjesečevih Čvorova koji su smješteni na Blizanci – Strijelac osi. To ukazuje na potrebu da se oslobodimo zastarjelog sistema vjerovanja ili dogmi (Južni Čvor u Strijelcu) kako bi pozdravili nove ideje (Sjeverni čvor u Blizancima). Možda je vrijeme da se zapitamo šta za nas znači porodica, šta je sretna porodica i možemo li društvo sagledati kao širu porodicu koje smo deo i kojoj svi moramo nečim pridonijeti. U ovakvim okolnostima na društvenom planu dolazi do povećanja frustracija i nemira koji će se manifestovati na razne načine.

Do 22. jula 2020. godine Sunce prolazi kroz Raka, gdje se nalazi i Merkur, do 12. jula. Tokom jula Sunce i Merkur su u opoziciji s retrogradnim planetima iz Jarca: s Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Shvatit ćemo da nije lako uspostaviti ravnotežu između našeg poslovnog i privatnog života. Oni koji još uvijek rade od kuće, morat će da reorganizuju svoj raspored. Moguće su napete situacije i rasprave s članovima porodice ili s nadređenima. U takvim okolnostima ostanite strpljivi, jer će rasprave donijeti nešto dobro za vas.

Dok su retrogradne planete u Jarcu, Mars je u svom domicilu, Ovnu. To znači da ćemo vjerovati u svoje izvore i da ćemo imati veću hrabrost za djelovanje. Privlačit će nas nešto novo i inovativno, ali suočit ćemo se sa zastarjelim sistemima.

Istovremeno nema napretka u budućnosti bez razmišljanja o prošlosti. Za neke je ovo pravo vrijeme da nastave sa starim projektom koji se odlagao iz nekih razloga. Mars nam daje želju da razradimo taj projekt i dozu hrabrosti koje prije nije bilo.

Na društvenom planu dolazi do porasta frustracija, a samim time vrlo lako mogu izbiti nemiri i neredi koji će rasti tokom avgusta 2020. godine kada će Mars praviti kvadrat sa planetima smještenim u Jarcu.

Važno je da u ovom periodu odmjerite svaku riječ, odluku i gest, bez obzira pričamo li o ljubavnom životu, profesionalnom projektu ili društvenim događanjima. Uvijek imajte na umu dugoročne posljedice i sjetite se pređašnjih grešaka koje ne bi željeli da ponovite.

U ovom periodu poželjni atributi su profesionalizam, odgovornost i sposobnost razrade dugoročnih strategija. Nemojte se osjećati obavezni da riješite sve probleme odjednom, u istom danu. Budući da Mars puno vremena provodi u svom domicilu (a biće to i kroz retrogradan hod), sve što sada preduzmemo mora proći kroz određene faze i definisanje tokom narednih mjeseci. Zato se nemojte žuriti!

Mars – Hiron konjunkcija između 12. i 16. jula 2020. godine ukazuje na frustracije i starije probleme koje ponovo mogu isplivati na površinu, iako smo na njih odavno zaboravili ili smo mislili da su riješeni. Ovu energiju konjunkcije sada možemo iskoristiti kako bi postali svjesni rana koje bude agresivan samoobrambeni mehanizam. Možemo naći put iscjeljenja, ako uzmemo i druge u obzir. Nemojte ni pomisliti na to ako vi patite da i drugi moraju patiti.

Društveni i ljubavni život dobijaju podršku od Marsa (u Ovnu) i Venere (u Blizancima). Čak i oni najsramežljiviji među nama izaći će iz svog oklopa i postat će otvoreniji i hrabriji, te će im se ukazati prilike za nova poznanstva.

Mars – Venera duo donosi i dobre vijesti za one koji su u vezi i koji će rutinu uspjeti da pretvore u zanimljive situacije, pa i trenutke flertova.

Istovremeno, oni koji su posesivni ili zavisni o nekome, neće se osjećati dobro, jer je ovo period povoljan za one odnose i veze u kojima partneri jedno drugom daju dovoljno prostora i slobodu razmišljanja, prenosi “Tarot-horoskop“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh