Svaštara

Uhvatili ste partnera da se samozadovoljava,ne znate da li je to normalno? Evo šta stručnjaci kažu

Jedna od velikih predrasuda je da muškarci i žene, prestaju da mastu**iraju dok su u vezi, ali to ne može biti dalje od istine.

Par - Moj.ba

Stručnjaci su saglasni u jednoj stvari: mastu**acija u vezi je normalna i može imati mnogo pozitivnih efekata.

Došli ste kući ranije sa posla i zatekli muža usred mastu**acije, i niste sigurni šta da uradite – da ga izbacite napolje, započnete svađu ili nešto treće.

Stručnjaci odgovor daju u nekoliko faza:

To je mastu**acija u vezi je zdrava i normalna. To pokazuje da imate višak se*sualne energije koju morate da iskoristite. Također, imajte u vidu da s*ks predstavlja povezivanje sa drugom osobom, a mastu**acija je uspostavljanje konekcije sa samim sobom.

Nije znak lošeg se*sualnog života

To što vaš partner masturbira, nije znak da nešto nije u redu sa vašim se*sualnim životom. Naprotiv, studija iz 2008. pokazuje da ljudi koji su u vezi i češće masturbiraju, češće imaju i “standardan” se*s.

Nije mastu**acija nikako ne predstavlja prevaru, prosto morate da svom partneru ostavite malo slobodnog prostora u svakoj dugoj vezi. To će na duže staze pomoći vašem odnosu.

Odličan način za istraživanje sopstvenog tijela

Oko 68 posto žena ne može da doživi orgazam bez dodatne stimulacije klitorisa, zato je mastu**acija odličan način da upoznate svoje tijelo, i lakše partneru pokažete šta vas uzbuđuje.

Odlična predigra

mastu**acija može da bude odličan uvod u se*s, umjesto nekih uobičajenih predigri koje su vam već dosadile.

Ispunjenje fantazija

Jedna od čestih muških fantazija je da gledaju svoju djevojku ili suprugu dok masturbira. Takođe, možda maštate i o zajedničkoj mastu**aciji – ovo je prilika da je ispunite u praksi.

Kada je lošar

Naravno, kao i sve što ima veze sa se*som, umjerenost je važna – ako mastu**acija postane zamjena za se*s, i vremenom dovede do gubljenja interesovanja za neki drugi oblik intimnosti, vrijeme je da se upali crveno svjetlo i da se iskreno porazgovara sa partnerom.

I na kraju, šta biste uradili da zateknete supruga dok masturbira? Vaš odgovor će vam u mnogome ukazati u kakvom stanju je vaš ljubavni i se*sualni život,piše Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh