Svaštara

Pila je 3 litra vode svaki dan,u toku jednog mjeseca,pogledajte promjenu njenog izgleda

Daily Mail je napravio eksperiment čiji subjekt je bila Sarah Smith, a njen zadatak je bio da tokom mjeseca pije tri litra vode.

Čaša - Skopjeid.mk

Četrdesetdvogodišnja Sarah je opisala promjene koje su joj se dogodile na licu isključivo zbog pijenja tri litre vode bez da je uvela ikakve druge promjene i zabilježila ih foto aparatom, a rezultati su zapanjujući.
Sarah je prije eksperimenta vodom otišla kod svog liječnika da ga pita može li povećani unos vode naštetiti njezinu zdravlju. Liječnik joj je rekao da je to u redu i savjetovao joj da unos tri litre vode strateški rasporedi na cijeli dan, a ne da odjednom uzme veće količine vode.

Daily Mail
Nakon prve sedmice Sarah je primijetila da su joj inače troma crijeva živnula, da joj je mokraća bistre svijetlo žute boje za razliku od prije kad joj je bila tamno žuta, ali na licu su joj se i dalje pojavljivali prištići što je protumačila kao znak da joj otrovi izlazi iz organizma. Umjesto određene količine vode pila je čaj jer je pročitala da male količine teina ne uzrokuju dehidraciju.

Primijetila je da su joj bore i sjene oko očiju manje, nije ju niti jednom boljela glava što joj je bilo neobično. Dah joj bio manje “težak”, ali zaključila je da je to zato jer je tijekom drugog tjedna izbacila i čaj i pila samo vodu. Rad crijeva joj je bio bolji i malo je smršavjela, a suprug joj je rekao i da joj se smanjio celulit.

Tamni podočnjaci skoro su nestali, a bore oko očiju vidljivo su se smanjile, koža joj je izgledala svježe i elastično. Sarah je rekla da joj se popravila i koncentracija te da joj se smanjio i apetit, odnosno da je manje jela budući da je u želudcu imala osjećaj punoće zahvaljujući vodi koju je unosila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh