Svaštara

Horoskop / Ciklus pomračenja od 5. juna do 5. jula 2020.: Naši nemiri, strasti, tuge i strahovi izlaze na površinu

U petak, 5. juna u 21.12 sati dogodio se pun Mjesec u Strijelcu, a ujedno i pomračenje Mjeseca.

Horoskop - Vizionplus.tv

Pomračenja su energetski izrazito jaka i zahtjevna razdoblja, toliko značajna da je u davna vremena jedan od glavnih zadataka kraljevog astrologa, pored kraljevog horoskopa, bilo računanje pomračenja. Ovo pomračenje se dogodilo dok je Mjesec na svom izlasku na istoku.

U vrijeme pomračenja tanke su granice između svjetova i vrlo lako se upada u meditativna stanja i spaja s nematerijalnim. Takođe je dobro vrijeme da radimo procese manifestacije, najbolje da napišemo na papir 10 stvari koje želimo da se ostvare, pa onda kod sljedećeg ciklusa pomračenja 30. novembra pogledamo šta se od toga ostvarilo, piše Irena Dumančić Baranja za Astroportal.

U sljedećim sedmicama biće još prilike za zapisivanje želja ili za neki drugi rad na manifestaciji željenog, jer nakon ovog slijedi nam pomračenje Sunca 21. juna, pa još jedno Mjesečevo pomračenje 5. jula.

Pomračenje je vrijeme kada naše tamne sjenke, naši demoni, nemiri, strasti, tuge, strahovi izlaze na površinu. Osoba koja je osvještena iskoristit će ovo vrijeme za suočavanje sa svojim nemirima iz podsvijesti koji sad tako lako (nepozvani) izviruju.

Nesvjesna osoba pokušat će da suzbije ove negativne energije unutar sebe, pa joj se dešavaju razni lomovi, pomračenja unutar njih samih, kao i prebacivanja, projektovanja svojih osobina i nesreća na druge, te okrivljavanje drugih za svoje promašaje. Vrijeme pomračenja često je praćeno nemirima, nesanicom, nervozom, depresijom, a može doći i do sukoba i svađa.

Takođe nas pojačano iritiraju neki ljudi i njihove osobine, ali to je samo zato što upiru na neke dijelove nas kojih sami nismo svjesni ili kojih bi radije da nema, koje smo potisnuli. Ne kažem da nema iritantnih i zlih osoba, ali uvijek prvenstveno treba krenuti od sebe i vidjeti zašto nam smeta neka osoba, zašto ona budi određenu emociju ili psihičko stanje u nama. I naravno, suočiti se sa svojom sjenkom i razriješiti je. Možda možemo sami, ali ako je nemir prevelik, uveliko u tome može pomoći i stručna osoba.

Pošto se energija pomračenja osjeća i danima prije i poslije njega, sljedećih mjesec dana, sve do posljednjeg pomračenja u ovom ciklusu, 5. jula (i nekoliko dana posle) bićemo u toj energiji. A to je prilika da napravimo mnogo toga na sebi i razrješimo najdublje dijelove sopstvenog bića.

Ovo pomračenje Mjeseca 5. juna bilo je naročito teško za veze i partnerske odnose jer su u nju upleteni i Venera i Mars, pod naročito teškim aspektima. Dolazi do laži, prevara, zavaravanja, ali i razotkrivanja takvih iluzija.

Kvadrat Marsa i Venere nosi ljubomoru, tanku granicu između ljubavi i mržnje, niske strasti, svađe i sukobe. Također, upuštanje u brze, strastvene i fizičke veze, koje neće izroditi u ništa konkretno, a donijet će razočarenje, ljutnju i podvojene emocije.

Ipak, nemojmo zaboraviti da je ovo pomračenje u znaku Strijelca, a budući da je to najoptimističniji znak, neće se činiti sve tako crno (mada ima valjati na umu da mu vladar Jupiter nije uopšte sretan u tranzitu kroz Jarca).

Pomračenje su najviše u uznemirujućem obliku osjetili oni koji imaju neku planetu (Sunce, Mjesec, Merkur, Veneru ili Mars) ili neku osjetljivu tačku (podznak, MC, IC, DC) oko 16. stepena Blizanaca, Strijelca, Djevice ili Riba, a najlakše i najbolje su iskoristili ove energije oni koji imaju takvu planetu ili tačku oko 16. stepena Ovna, Lava, Vage ili Vodolije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh