Svaštara

Emotivan ponovni susret mačke i mačića

Mačka lutalica Toodles početkom aprila stigla je u sklonište nakon što se potukla sa psom i zadobila povrede, zbog kojih joj je bila potrebna medicinska pomoć.

Susret mačke i mačića - Screenshot/Facebook

Mindy Brocato, zaposlenica u skloništu Anne Arundel za zaštitu životinja i kontrolu, spasila ju je te ubrzo shvatila da je Toodles majka malih mačića, piše The Dodo, prenosi “Index“.

Jednom kad je Toodles bila na sigurnom, počela je potraga za njenom porodicom.

“Pet mačića je pronađeno ispod mobilne kućice, a Mindy ih je odmah dovela u sklonište k majci”, objasnio je Chris Weinstein, jedan od članova uprave skloništa.

Kad je zaposlenica skloništa pažljivo položila prvu bebu na mačkin krevet, ona je počela njuškati mačića, a zatim je “eksplodirala” od sreće.. Ostali mačići, stari oko dvije sedmice, pridružili su se majci mijaučući a Toodles ih je odmah počela dojiti.

Dirljiv video njihova ponovnog susreta objavljen je na društvenim mrežama, gdje je oduševio internetske korisnike.

Svi mačići udomljeni su kada su dovoljno porasli te su pronašli svoje nove tople domove, a Toodles je udomljena prva. Iz skloništa su izjavili da ih to jako veseli jer se majke obično udome posljednje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh