Svaštara

Pas lutao 97 dana kako bi se vratio svojoj prvoj udomiteljici: “To je bilo čudo”

Seneca Krueger posvetila je život spašavanju životinja te je pružila dom više od 30 pasa

Pas - Facebook

Seneca Krueger posvetila je život spašavanju životinja te je pružila dom više od 30 pasa, kojima je zatim pronašla nove porodice. Kada je u njen život ušla preslatka kujica Zelda, nije mislila da će je taj pas toliko zavoljeti i da će zbog toga pobjeći od svojih novih udomitelja.

“Zelda je bila poseban slučaj. Bila je jako depresivna i anksiozna. S vremenom se počela otvarati i nakon dva mjeseca već je mahala repom i igrala se sa mnom i porodičnim psima”, rekla je Seneca za The Dodo i priznala da je tada pomislila kako je vrijeme da Zelda pronađe novi dom.

Kada se morala rastati od Zelde, znala je da će biti teško, ali nije očekivala da će plakati cijelim putem dok ju je vozila novim udomiteljima.

“Prvi put u 12 godina osjećala sam se kao da dajem svog psa”, rekla je.

Čini se kako se i Zelda osjećala jednako tužno jer je samo nakon deset dana života u novoj porodici odlutala od kuće i nestala. Kada je primila poziv, Seneca je odmah uskočila u automobil i počela je tražiti. Nije odustajala niti kada su temperature bile toliko niske da se činilo da su šanse za preživljavanje Zelde male.

Uskoro je saznala da je Zelda viđena negdje na pola puta između njene kuće i kuće novih udomitelja i tada je shvatila da joj se ona zapravo pokušava vratiti.

Nakon 97 dana lutanja i potrage, Zelda je pronađena i vraćena Seneci. Iako je bila veoma izgladnjela i iako nije sličila na sebe, skeniranjem čipa potvrđeno da se uistinu radi o odbjeglom psu.

“To je bilo čudo! Rasplakala sam se od sreće i ispričala joj se jer je nisam odmah prepoznala”, rekla je.

Zelda je ostala živjeti sa Senecom te je sada konačno sretna, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh