Svaštara

Koji horoskopski znaci su skloni depresiji

Bez obzira na ono što je izaziva, depresija je širok spektar negativnih emocija koje niko ne želi da osjeti.

Tužna djevojka - Srbijadanas.com

Ipak, pripadnici nekih horoskopskih znakova su više skloni depresiji od ostalih.

Bik
Bikovi su skloni depresiji jer ne vole da su sami, već da su uvijek u društvu. Često se osjećaju usamljeno i to ih vodi ka negativnim mislima i emocijama. Depresija ih najčešće pogađa kada najmanje očekuju, piše “Crnobelo“.

Rak
Rak je vjerovatno najdepresivniji znak Zodijaka Intuitivan je i njegova depresija se najčešće javlja zbog toga što preuzima veliku odgovornost na sebe, pa mu je onda teško da kontroliše sopstvene emocije.

Vaga
Vaga je najveći pobornik mira, pa često zaboravlja sopstvene potrebe i želje. Kada Vaga ne uspije da ostvari ono što je naumila, brzo pada u depresiju. Mnogo lakše prihvata da zapostavi sebe nego svoje voljene.

Ribe
Ribe žele da budu sretne, da grade lijepe uspomene i da optimistično gledaju na budućnost. Padaju u depresiju onog trenutka kada shvate da ne mogu da kontrolišu život. Problem je u tome što njihov pogled na život nije uvijek realan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh