Svaštara

YouTuberica koja je vratila udvojenog dječaka jer ima autizam tvrdi: To je on želio

32-GODIŠNJA Myka Stauffer i njen suprug James prije dvije i pol godine udomili su dječaka Huxleyja iz Kine. No nedavno su ga odlučili vratiti jer, kako su tada rekli, “dječak ima posebne potrebe kojih nisu bili svjesni”. Njihova odluka je izazvala bijes javnosti, unatoč opravdanjima koje su ponudili u videu koji su objavili na svom YouTube kanalu.

Porodica Stauffer - Instagram

No, navodno je ova mama odgovorila na jedan u nizu osuđujućih komentara, ali je njezina poruka u međuvremenu obrisana. Ipak, nezaustavljivo se širi internetom.

“Nikad se ne bismo odrekli djeteta s posebnim potrebama. To je Huxova osobna stvar. Odluka nije imala nikakve veze s činjenicom da on ima autizam”, pisala je navodno u toj poruci.

Osim toga, Myka je tvrdila kako su zbog dječaka ispaštala druga djeca.

“U našoj kući se dogodilo mnogo zastrašujućih stvari našoj drugoj djeci i da se sve ovo događalo s nekim od naše biološke djece, nakon sve dobivene pomoći i nakon obrazaca ponašanja kojima smo nažalost svjedočili, ne bismo imali drugog izbora nego potražiti pomoć i ispuniti njihove potrebe”, napisala je, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh