Svaštara

Horoskop za vikend: Kvadrat Mjeseca i Marsa donosi neprijatnosti – čuvajte se rizika

Horoskop za vikend – Mjesec ovih dana ima mračnu i harmoničnu stranu! Izaberite pravi trenutak…

Horoskop - Dobarglas.ba

Horoskop za vikend od 29. maja do 1. juna 2020. godine!

Mjesec će ući u znak Djevice u petak, odakle će napraviti se*stil sa Merkurom. Misli i osjećanja su u skladu, ali kako se Mjesec nalazi u znaku Djevice, može nam biti izazovno da smirimo svoj um i doživimo tišinu. Odatle se javlja potreba da pretjerano brinemo o sređenosti svog doma, svojih emocija, da budemo angažovani i aktivni, piše “Profesionalna astrologija“.

Sa druge strane, možemo imati i potrebu da analiziramo i racionalizujemo svoja osjećanja, te nije loše da zapisujemo kako se osjećamo. Dan je veoma povoljan za mentalne aktivnosti – učenje, čitanje, pisanje, ali i rješavanje papirologije ili odlazak na kraća putovanja.

U subotu će Mjesec u Djevici napraviti kvadrat sa Suncem, te možemo imati osjećaj da postoji sukob naših emocija i volje, odnosno da nam je potrebno previše truda kako bismo došli do željenog cilja. Obeshrabrenost dolazi i prije nego što smo ušli u akciju, što sve stvara osjećaj manjka vrijednosti.

Lako odustajemo, a istovremeno može doći i do sukoba sa autoritetima. To sve rezultira bijesom koji prerasta u neprijateljsko raspoloženje (Mjesec kvadrat Mars), pa odatle i namjere drugih tumačimo pogrešno. Javlja se manjak entuzijazma i interesa za život, kao i opšti manjak zadovoljstva (Mjesec kvadrat Venera), tako da je potrebno da pronađemo jednu suštinsku stvar koja će nam dati osjećaj zadovoljstva.

Mjesec će ući u znak Vage u nedjelju, stavljajući u prvi plan priču odnosa. Javlja se potreba da napravimo stabilne odnose koji će nam pružiti perspektivu i osjećaj sigurnosti. Ovo je dan u kojem se možemo zainteresovati za bilo koji domen umjetnosti. Budi se osjećaj za estetiku te ćemo željeti da napravimo harmonično okruženje i prijatnu atmosferu. Uživajte u društvu voljene osobe jer je nedjelja predodređena za aktiviranje svega što je u simbolici ljubavi.

„Kako su odnosi sa drugima uvijek odraz primarnog odnosa (odnosa sa sobom), cjelovit odnos sa drugom osobom moguće je ostvariti tek nakon prihvatanja sebe.“


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh