Svaštara

Dva horoskopska znaka odudaraju po inteligenciji od svih ostalih

Vodenjak i Škorpion su najpametniji horoskopski znakovi, kažu astrolozi. Ali, njihova pamet proizlazi iz dva vrlo različita razloga.

Ljudsko razmišljanje - Flickr.com

Ljudi rođeni u znaku Vodenjaka imaju najviši nivo analitičke inteligencije, koja se mjeri kognitivnom sposobnošću i IQ-om. S druge strane, Škorpione krasi više pronicljiva inteligencija, oni su najbolji u realnom procjenjivanju i razumijevanju svijeta u cjelini.

– To ne znači da ostali horoskopski znakovi nisu inteligentni, jesu – na svoj način. Blizanci i Vage, također, imaju mnoštvo mentalnih sposobnosti – pojašnjava Neil Crabtree, astrolog sa Mayo School of Astrology.

– Rak i Ribe su najbolji u emocionalnoj inteligenciji. Drugim riječima, oni izvrsno prepoznaju i rasuđuju svoje i tuđe osjećaje – dodao je,piše Faktor

Zemaljski znakovi: Bik, Djevica i Jarac – iskazuju praktičnu inteligenciju, dok vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strijelac – imaju tendenciju biti najintuitivniji u Zodijaku što ih čini savršenim materijalom za rukovodeće pozicije u poslu, prenosi Reader’s Digest.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh