Svaštara

Horoskop / Sjeverni Mjesečev čvor u Blizancima i južni Mjesečev čvor u Strijelcu od 5. maja 2020. do 18. januara 2022.: Čeka nas sudbinsko putovanje

Smještaj Mjesečevih čvorova, južnog i sjevernog u astrologiji, kao i u ličnom horoskopu imaju posebno značenje, isto kao i njihovi tranziti.

Horoskop - Telegraf.rs

Oni predstavljaju kompas naše duše, odnosno naš sudbinsko putovanje u ovom životu.

Južni opisuje naše poznato mjesto, tu često idemo linijom manjeg otpora, zadržavamo se duže na tim mestima jer je to naša zona komfora, a on simbolizuje i naše karmičko naslijeđe. Često se ti kriju neke slijepe pijege, nešto što ne vidimo dobro, a što je dobro osvijestiti i promijeniti jer nam otežava lični rast, piše astrolog Julijana Oremović.

S druge strane sjeverni čvor je mesto naših potencijala i smisao našeg života je da prevalimo taj put od južnog do sjevernog čvora, to je put rasta, lične evolucije, samoostvarenja, upoznavanja sebe, ali i naše ovoživotne misije.

Tranziti čvorova odvijaju se u retrogradnom kretanju, putuju unatrag, što ima svoju simboliku jer se s njima suočavamo s našom prošlosti, ne samo iz ovog života, već i iz prethodnih. Oni nas podsjećaju koliko su značajne posljedice naših oduka i izbora te osveštavaju štetne obrasce ponašanja koje je dobro promeniti kako bismo što lakše došli do sjevernog čvora, do spajanja s našim istinskim ja, našom Dušom, izvorom i upoznavanjem svojih potencijala koje smo odlučili da ostvarimo u ovom životu.

Od 5. maja čvorovi su promijenili znakove, i iz prostora Raka i Jarca, prešli u dom Blizanca (sjeverni čvor), odnosno Strijelca (južni čvor).

Južni čvor u Strijelcu simbolizuje vjeru, ali i naša uvjerenja. Takođe sve što je povezano s obrazovanjem, obrazovnim institucijama, zakonom, istinom, dalekim putovanjima i inostranstvom sadržano je u ovom znaku.

Ovaj južni čvor podstiče nas da preispitamo svoja uvjerenja. Služe li nam, ili nam pak otežavaju napredak. Kakav je moj pogled na svijet? U šta vjerujem i koja je moja istina? Izgledno je da ćemo se do 18. januara 2022. koliko će se čvorovi zadržati u ovim znakovima više baviti navedenim pitanjima. Moguće je da izgubimo vjeru na način na koji smo dosad vjerovali. Isto tako shvatamo štetnost nekih uvjerenja koji nas godinama drže u ropstvu. Neki prekidaju započete studije jer shvataju da to nije ono s čim se u životu žele baviti i odlučuju se za nešto drugo.

Dobro je čuvati se samozvanih gurua, duhovnih učitelja koji sebe predstavljaju kao one koji sve znaju i koji će vas učiniti zavisnima o sebi. Pravi učitelj vam preda znanje, alate i pusti vas da se dalje samostalno razvijate i učite. Ne govori vam šta da radite, to je nešto što samima sebi treba da kažete.

Razvijanjem vjere i otkrivanjem lične istine pripremamo se za prelazak na novu teritoriju, u nepoznato, a to je područje sjevernog Mjesečevog čvora u Blizancima.

S njim možemo naučiti kako ono što nam se prezentuje kao istina i u šta vjeruje većina, ono što nam dolazi od medija, nije uvijek prava istina.

Otvorimo vrata svog uma, propitkujmo, postavljamo pitanja, čitajmo, proučavajmo ono što nas zanima, budimo otvoreni i znatiželjni prema onome što se događa i nemojmo stvari uzimati zdravo za gotovo.

Važno je pronaći odgovore koji nas zadovoljavaju. Važno je pokušati implemenirati svoje ideje u stvarnosti, na praktičan način testirati je li ono što vjerujemo zaista zaslužuje naše povjerenje.

Na djelu se odvija i vrlo važan proces preodgajanja vlastitog uma. Kako promišljati i razmišljati o događajima na način da nam um bude saveznik, a ne da nam svojim negativnim projekcijama ili negativnim mislima otežava rješavanje problema i umanjuje kreativnost.

S ovim čvorovima možemo očekivati i neke nove načine komunikacije i povezivanja s ljudima koji bi se mogli više no ikad odvijati putem raznih aplikacija, društvenih mreža, dakle virtualno.

Sve što je vezano uz prevoz, transport, kraća putovanja, školovanje, učenje, pisanje, čitanje, komšije, rođake, generalno našu mikro sredinu može biti podložno promjenama.

Sjevernim čvorom vlada Merkur, pa je dobro pratiti kada on ima neke značajnije aspekte i uticaje jer se tada mogu pokrenuti sudbinski događaji. Konkretno od 18. juna do 12. jula Merkur će biti retrogradan i izgledno je da nam donosi neka putovanja u prošla iskustva kako bismo razrešili nešto iz prošlosti što nas ometa da idemo dalje.

Južnim čvorom vlada Jupiter, pa će kontakti između Merkura i Jupitera takođe biti značajni okidači u otkrivanju misije i sudbine – 30., 31. jula; 29. avgusta; 17. septembra, itd…

Osim toga, čvorovi se kreću i vašim ličnim horoskopom i dosta je značajno koja će područja vašeg horoskopa aktivirati sve do 18. januara 2022.

Posljednji put čvorovi su bili tako postavljeni od 13. oktobra 2001. do 14. aprila 2003, pa ako se možete prisjetiti koje su teme tada bile značajne, prilično će vam olakšati shvatanje i razumijevanje onoga što je pred vama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh