Svaštara

Horoskop / Uticaj mladog Mjeseca u Blizancima osjećat će se do 5. juna 2020.: Treba paziti šta potpisujemo, kome vjerujemo, šta pričamo i u koga se zaljubljujemo

Mlad Mjesec dočekao nas je 22. maja na drugom stepenu znaka Blizanaca. Podržan trigonom od Saturna u Vodoliji. Dispozitor mu je Merkur u zagrljaju retro Venere.

Žena - Astrosudbina.com

Postoji li i jedan pokušaj kojeg nisi pokušao. Postoji li i jedan odabir kojeg nisi odabrao? Postoji li i jedna misao koja nije izgovorena? Sada je vrijeme, piše Astro Aisha za “Astro portal“.

Nikad u životu nismo više komunicirali, a manje toga rekli jedni drugima. Nikad nismo više poruka poslali, a manje poente u njima pronašli. Nikad nismo bilo toliko pričljivi i toliko puta ne rekli apsolutno ništa važno. Možda i poznajemo jezik, ali pravo je pitanje da li zaista znamo da komuniciramo?

Mjesec u Blizancima u naredne dvije sedmice daje mogućnost stabilnih početaka naših ideja i planova. Daje jednu stabilizaciju misli i njeno kretanje ka nečemu. Daje da naši izbori dobiju potvrdu da su dobri i dugoročni. Da naši planovi zažive. Da opet na istim mestima srećemo iste ljude. Da ih gledamo. Dodirujemo. Upijamo. Da smo im tu. Nadomak i blizu. Jer pokreće se taj deo u nama koji traži svoja skretanja i svaki čovek u nama ovog puta nosi svoja raskršća.

Vrijeme je da iskomuniciramo sve što nismo izrekli. Da obnovimo dogovore koje smo nekad sklapali. Da čujemo i vidimo one koje smo nekad gledali. Vrijeme je da popričamo sa drugima sve ono što odgađamo. Da popričamo i sa sobom. Sa svojim emocijama i ojsećanjima.

Vrijeme je da mentalno prevrnemo sebe. Ako treba i onako naivno. Pa da se zapitamo zašto donosimo neke izbore ili zašto od istih bežimo? Zašto se vraćamo, ako se vraćamo, u prošlost. Zašto brojimo nečije riječi, šutnje i poruke. Dane i sate. Zašto očekujemo javljanja onih kojima odavno sve treba biti odjavljeno.

Zašto se nalazite iznova u situacijama u kojima niste jedini. Zašto dozvoljavate biti nečiji dio izbora i opcija. Zašto drugima činite to isto. Zašto imate potrebu da ulazite u paralelne odnose. Odakle ta želja da toliko mislite da ste odabrani, a ti neki vas nikad nisu ni izabrali.

Ovih sedmica ako se dvoumite, ako stojite na raskršćima, ako ne znate kakve odluke donijeti, zastanite. Merkur i Venera kvadrirani su Neptunom i lako ćete donijeti pogrešne odluke. Zaneseni tako lažima. Trenutnim zadovoljstvima. Komunikacijama koje to i nisu. Riječima koje upitno gledaju u svoje uporište. Zavedeni. U trenutku. A onda najednom shvatite da se budite iz nečije parabole. Jer… stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Baš kao ni ljudi.

U narednim sedmicama pazite šta potpisujete, kakve dogovore sklapate, kome verujete, šta pričate i u šta se zaljubljujete… Jer mnogo toga nije deo vaše realnosti. Riječi mogu biti pogrešno tumačene, a mi nikad izgubljeniji u prevodu u emotivnoj komunikaciji. I onda eto problema. Previda. Nesporazuma. Eto sumnje. Nepovjerenja i kretanja u pogrešnom smjeru.

Neke će se stvari iz prošlosti ponoviti. Kao prilike. Greške ili propusti. I način na koji odreagujete na to, biće način na koji ste objasnili sebe, konačno. Vaš nivo razumijevanja. I potrebe da mislite. Šta god vam bude nejasno, pitajte. Pričajte. Sve dok se ne počnete razumijevati. Gledajte. Osluškujte. Propitujte. Provjerite. Ako treba i puno puta prije nego donesete odluke, sud, zaključke.

Na korak smo do izliječenja svojih strahova i u delovima suočavanja sa samim sobom. Merkur i Neptun traže usuglašavanje razuma i podsvijesti. Realnog i zamišljenog. Mogućeg i onog sanjanog. Ovih dana učimo pomiriti ta dva svijeta. Ono što želimo i ono što trenutno možemo. Snovi će biti naglašeniji, kao i vizije. Putovanja u astral. Naviranja iz podsvijesti. Kopanja po razbacanim fiokama koje nismo pospremili.

Ponekad će vam se činiti da se razvlačite u žvaku. Tada se zalijepite za prvo opipljivo. Uhvatite se za nešto održivo. Stabilno. Trajno. Jer, neki su planovi preteški za snove i neki su snovi trenutno nemogući. Ali to ne znači da morate odustati od bilo čega.

Nerealnost je ovih dana drugo ime za planetarna kretanja. Sklonost pogrešnim procjenama, racionalizovanju emotivnosti i pretjeranim analizama koje vas nigdje neće dovesti. Odustanite od seciranja sebe, svoje prošlosti i svojih emocija. Odustanite od preispitivanja nečega što već imate. Kada su neke nove situacije u pitanju, onda preispitujte.

Venera i Neptun su kao iskrivljena slika u ogledalu. Ovih dana borimo se sa svojim personalnostima. Nesigurnostima. Anoreksijom. Bulimijom. Svim nedefinisanim i neotkrivenim bolestima. Krivim dijagnozama. Pogrešnim lekovima. Alergijama. Psihičkim devijacijama. Trovanjima. Na listi odstrijela su sve nabrojane mogućnosti. I potreba za oprezom.

Ipak, poslovne analize konačno pokazuju dobit. Planovi djeluju obećavajuće. Strateški potezi donose strateške pozicije. Ako vas na tren nešto obeshrabri ovih dana, ako pomislite kako ste pogriešili ili loše odlučili, sačekajte. Stvari se u monetarnom svijetu okreću i brže nego što mislite.

Ako nešto na berzi padne ili naglo naraste, ne žurite. Neptun zna da prevari. Da odigra trik. Da napravi iluziju da ste odjednom gubitnici ili dobitnici. A niste. Držite se svojih unaprijed određenih planova. Rasporedite vrijeme. Dane. Komunikacije. Ljude. Živote. Rasporede. I sebe.

Ako već treba negdje da “pobjegnete”, pobjegnite u neku paralelnu stvarnost, u neki film, knjigu, poeziju, igru, muziku, smijeh. U nekog cjelovitijeg sebe. Prihvaćenog. Udarite ako treba u taj odraz u ogledalu. Onako, sa prihvatanjem. Jer šta god već jeste, to je ono i što vam treba. Riječi su na koži najdublji znakovi. Nosite ih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh