Svaštara

Uginulo mače rođeno s dva lica koje je osvojilo srca ljudi širom svijeta

Mače rođeno s dva lica, nazvano Biscuits i Gravy, preminulo je samo nekoliko dana nakon što je osvojilo srca ljubitelja životinja širom svijeta.

Mačić - Instagram

Među šest mačića koji su rođeni 20. maja u Oregonu, bilo je i mače s dva lica. Nažalost, mače je uspjelo preživjeti samo tri dana, piše CNN.

Biscuits i Gravy imali su dva nosa, četiri oka i dvoja usta. Ipak, mače je imalo samo jedan moždani sistem, ali moglo je jesti ili mjaukati na obje strane lica. Prema veterinaru porodice King, mače se na početku držalo dobro, ali stanje se pogoršalo nakon dva dana, prenosi “Klix“.

“Mnogo je jeo te često vršio malu i veliku nuždu. Jednostavno nije rastao. Težak je posao za tako malo stvorenje izdržati tako veliku glavu s dva lica”, napisala je porodica King na Facebooku.

Mačke s dva lica poznate su kao Janus mačke, nazvane po dvoglavom rimskom bogu početka i kraja, koji vidi prošlost i budućnost.

Iako ove mačke jedva uspijevaju preživjeti i 24 sata, dvoglava mačka Biscuits i Gravy preživjela je tri dana. U još jednom slučaju dvoglava mačka nazvana Frank i Louie živjela je čak 15 dana, čime je oborila Guinnessov rekord.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh