Svaštara

Mačka okotila šest mačića, jedno sa dva nosa, dva para očiju i dvoja usta

Porodica King iz Oregona dobila je nove mačiće. Naime, njihova se mačka okotila i na svijet donijela šest mačića među kojima je i mače sa dva lica, koje su nazvali Biscuits and Gravy.

Mačić - Instagram

Mače je rođeno u srijedu sa dva nosa, dva para očiju i dvoja usta. Mama – Keenly, kao i ostalih pet mačića su potpuno zdravi.

– Supruga je otišla da vidi jesu li dobro i pronašla pet mačića sa po jednim licem i ovoga sa dva – rekao je vlasnik BJ King za CNN.

Kaže kako su bili šokirani viđenim.

– Čudno je izgledalo. Nismo baš puno razmišljali dok kasnije u toku dana nismo shvatili da je to zapravo rijetkost – rekao je.

Mačke sa dva lica ili “Janus” mačke, nazvane su po rimskom bogu Janus, koji je imao dva lica – jedno koje gleda u prošlost, a drugo koje gleda u budućnost.

Iako većina ovakvih mačaka ne preživi duže od jednog dana, Frank i Louie doživjeli su 15 godina i tako su ušli u Guinnessovu knjigu rekorda 2006. godine.

Kako bi takvu dob doživjeli i Biscuits i Gravy porodica King mora preuzeti puno majčinskih dužnosti mame Keenly. To uključuje hranjenje, grijanje…

– Kao da imamo novorođenu bebu. Namjestili smo alarm na svaka dva sata da bi ih nahranili i preko dana i preko noći. Brinemo se da mu je toplo, a većinu dana zavuče se u ženinu majicu – rekao je King, prenosi “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh