Svaštara

Horoskop / Mlad Mjesec u Blizancima 22. maja 2020. – Vrijeme je da ispišemo novu stranicu u romanu svog života

Mladi Mjesec u Blizancima, u petak 22. maja, u 19 sati i 39 minuta donosi nova saznanja, susrete i informacije.

Mlad mjesec -Astrosudbina.com

Mlađak je često simbol kraja, završetka jednog ciklusa i početak novog poglavlja.

Ispisujemo novu stranicu u romanu svog života.

Bliski kontakt Merkura i Venere nam u tome pomaže. U prilici smo da artikulišemo svoje misli i osjećanja. Izgovoriti, napisati, izraziti. U sve je upleten Neptun koji tu razigranu i veselu priču može obojiti zbunjenošću, podvojenošću, ali i zanosom koji nas udaljuje od stvarnosti, piše astrolog Julijana Oremović.

Na primjer, neko vam se sviđa, dogodi se susret, uviđate da lako razgovarate, povezujete se, odlazite s te kafe puni nade. U mislima vrtite buduće scenarije koji vode prema daljem povezivanju, no polako.

Možda postoji nešto ispod površine što ne vidite ili ne želite da vidite.

Vežete se uz riječi i obećanja koji nose posebnu sortu slatkoće, no pitanje je jesu li istinite?

Obratite pažnju na govor tijela, na oči. Govori li vam druga strana ono što želite čuti ili ono što jeste?

Čuvajte se tajni, manipulacija, neiskrenosti, zavaravanja i samozavaravanja. Nešto će biti nejasno, skriveno i nedorečeno. Ponekad je teže kretati se kroz maglu, no budite strpljivi.

Osjećate li stid, krivicu, želite li spasiti nekog, tužni ste jer vaša očekivanja nisu ispunjena? Obratite pažnju na sve što osjećate ne samo u vrijeme ovog Mlađaka, nego i u idućih nešto manje od mjesec dana koliko je on na snazi.

Venera je retrogradna, dakle dobro je pričekati s važnim ljubavnim odlukama. Dobro je očistiti prošlost da biste mogli krenuti dalje, otpustiti, oprostiti, shvatiti.

Lako je moguće da vam se u život vrati osoba koju ste ‘ostavili’ u prošlosti, a s kojom niste dovršili ‘posao’, podmirili račune.

I nemojte bježati i okretati glavu od onoga što vidite i čujete. Čitajte između redova. Suočavanje je bitno jer će vas poštedjeti zabluda.

Obratite više pažnje na ono što vam se događa i što vam dolazi kroz komunikaciju, medije, putovanja, odnose s rođacima, u saobraćaju, susjedstvu i kroz učenje i obrazovne institucije.

Sunce i Mjesec na 2. stepenu Blizanaca podržaće Saturn. Sjajan aspekt za izgradnju novih temelja, za ostvarenje dugoročnih ideja i planova. Saturn daje mudrost i strpljenje koji nedostaju prethodnim uticajima. Podrška može doći od starijih ili iskusnijih osoba.

I koliko god nas spoljne okolnosti zbunjivale jer sada možda ne možemo doći do odgovora kojeg tražimo, oslonite se na ono što osjećate u sebi. Na svoju unutrašnju mudrost, na unutrašnji glas koji je izvan vašeg uma, a koji vam daje signale i smjernice šta je dobro, a šta nije dobro za vas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh