Svaštara

Utrljala je sirovi krompir na stomak i riješila se porođajnih strija

Ovo povrće obiluje sa vitaminom C, manganom, fosforom i pantotenske kiseline. Pored ishrane krompir se koristi i u mnoge druge svrhe, kao što su medicinske i kozmetičarske.

Takođe veoma povoljno utiče na zdravlje cjelokupnog ljudskog organizma. Osim što se može spremati na bezbroj načina, ovo povrće može da ponudi i jako zdrav sok, koji možda nije baš najukusniji, ali će zasigurno donijeti dobro organizmu,piše Novi.

Osim što krompir možete jesti na bezbroj načina, možete ga iskoristiti i na ovaj način i sebi pomoći.
Krompir zbog mnogih vitamina će poboljšati zdravlje kože.

Vitamin C

Pomoći će u procesu cijeljenja rane u izlječenju akni i održavanju kože hidratiziranom. Krompir može pomoći u liječenju strija od porođaja.

Vitamin B

Različiti vitamini B-kompleksa mogu pomoći da se liječe mnoge upalne infekcije.

Željezo

Željezo iz krompira će vam lijep ten i prirodni sjaj.

Kalcijum

Krompir je izuzetno bogat kalcijem. To je razlog zašto trebate koristiti krompir za poboljšanje zdravlja kože.

Bakar

Vrlo koristan u liječenju kožnih bolesti uzrokovanih nedostatkom bakra. To je razlog zašto vam je potrebno da krišku krompira stavite izravno na kožu. Ostavite oko 5-10 minuta, a zatim isperite kožu toplom vodom. Ponovite svaki dan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh