Svaštara

Žena pokazala kako u jednoj minuti napraviti masku od čarape i to bez šivanja

SAFIA Aggoune podijelila je na TikToku trik kako ekspresno napraviti masku od čarape, a hiljade ljudi su ostale impresionirane.

Žena, maska / Screenshot - Tik Tok

Iako su se mnogi složili da je ovo “najjednostavnija DIY maska koju su vidjeli”, bilo je i onih koji su upozorili da “jedan sloj pamuka definitivno nije dovoljna zaštita”.

“Mogli ste staviti jedan sloj druge tkanine ispod čarape, ali i samo jedan sloj je bolji nego nijedan”, istaknuo je jedan od korisnika ove društvene mreže.

Stručnjaci se slažu kako maske koje sami napravite ne mogu pružiti istu razinu zaštite kao medicinske maske, ali to nije zaustavilo mnoge ljude da na društvenim mrežama podijele svoje načine izrade maski.

Ipak, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ističe da su platnene maske za lice napravljene od tkanina koje imate kod kuće također učinkovite u sprečavanju širenja virusa, piše The Sun. No pozivaju ljude da ne zaborave temeljito očistiti takvu masku nakon svake uporabe i preporučuju pranje u perilici rublja, prenosi “Index“.

@safiaaggoune

Maak een mondmasker van een sok##mondmasker ##inventief ##hoemaakjeeenmondmaskervaneensok ##2bfunkychick ##covid_19 ##bescherming ##momsontiktok

♬ origineel geluid – safiaaggoune


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh