Svaštara

Distanca između turista na evropskim plažama

Evropska komisija zatražila je danas od hotela, restorana i vlasnika plaža da obezbijede fizičku distancu između gostiju kako bi Evropljani mogli da idu na ljetovanje.

Distanca na plaži - Nezavisne.com

Objavljujući niz mjera, čiji je cilj da se spasi evropska turistička industrija, koja je teško pogođena pandemijom virusa korona, EK je pozvala na postepeno i oprezno ublažavanje restriktivnih mjera širom Evrope i objavila savjete za hotele, menadžere ljetovališta, vlasnike restorana i turističke kompanije.

Od hotela je zatražila da razmotre da omoguće gostima da rezervišu mjesto na bazenu, u teretani ili u restoranu, navodi “Tanjug”.

Na velikim javnim prostorima trebalo bi osigurati da gosti, koji nisu članovi iste porodice, budu na razdaljini od najmanje 1,5 metara, a obeshrabruje se održavanje velikih događaja, poput koncerata, prenosi “The Guardian”.

Goste bi trebalo savjetovati da kijaju i kašlju u maramicu ili savijeni lakat i često podsjećati da peru ruke.

Od hotela se očekuje da prave bilješke o adresama kako bi osigurali mogućnost za praćenje eventualnih kontakata zaraženih virusom korona.

Od autobusa, vozova i trajekata očekuje se da prevoze manji broj ljudi nego ranije i prodaju karte preko interneta.

Putnici bi trebalo da nose zaštitne maske u prevozu, na aerodromima i stanicama, dok bi takozvani “fri šopovi” trebalo da ograniče broj potrošača u radnji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh