Svaštara

Doktor pokazao kako napraviti masku za lice u samo 10 minuta

Iako mjere koje su bile na snazi zbog suzbijanja širenja koronavirusa popuštaju, preporuka je i dalje nositi maske i prekriti lice kad god je nemoguće održavati društvenu distancu, naprimjer u javnom prevozu.

Kako napraviti masku za lice - YouTube

Međutim, maske su postale najtraženija roba i teško ih je pronaći po pristupačnoj cijeni.

Zato je doktor Michael Cellini odlučio snimiti video i pokazati kako možete u samo 10 minuta napraviti masku za lice.

Prvo je pojasnio da maska ne znači da se nećete zaraziti covidom-19, već je njen cilj biti barijera koja će pomoći umanjiti transmisiju koronavirusa, piše “Index“.

Dr. Cellini vodio se uputstvima YouTubera Jana Howella koji je ranije pokazao kako napraviti masku koja se ne mora šiti. Doktor je koristio tkaninu svoje radne odjeće, ali kaže da vama može poslužiti stara majica.

“Ovo je besplatno i brzo”, kaže dr. Cellini, a postupak izrade provjerite u videu ispod teksta:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh