Svaštara

Čudesan oporavak: Omar pobijedio koronu, moždane udare, sepsu, zastoj srca…

Omar Taloy (31) proživljavao je pravu dramu prije nego što je izašao iz Colchester bolnice u velikoj Britaniji.

Čudesan oporavak - RadioSarajevo.ba

Tamo su ga stavili u induciranu komu, 30 dana je bio na respiratoru, imao dva moždana dok je bio u komi, upalu pluća, sepsu, a i srce mu je otkazalo. Na kraju je pobijedio koronu i iz bolnice izašao na rođendan svog sina.

“Najprije su nam rekli da će umrijeti. Zatim su nam rekli da neće moći hodati, ali on je to uspio. Njegov oporavak je čudesan”, rekla je njegova supruga Kaitlyn, prenosi “24sata“.

Omar se sada oporavlja kod kuće. Jedini problemi koji su mu ostali je nemogućnost korištenja desne ruke te slabo priča, ali doktori vjeruju da će se i to popraviti.

“Bilo je ovo jako težak period za nas, pogotovo s dvoje djece. Nije ga bilo osam sedmica, djeci se to činilo kao vječnost”, ispričala je Kaitlyn.

Omaru su, kada se vraćao iz bolnice, pripremili veliku proslavu.

U bolnici su ga ispratili pljeskom, a ispred njegove porodične kuće, okupile su se komšije koji su mu također željeli čestitati na ovom čudesnom oporavku.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh