Svaštara

Horoskop / Cvjetni pun Mjesec donosi procvat ljubavi i energije: Šta treba izbjegavati

Horoskop – evo kakvu cvjetnu energiju donosi pun Mjesec!

Cvjetni pun Mjesec - Infpult.info

U davnim vremenima bilo je uobičajeno pratiti godišnja doba po kretanjima Mjeseca, a vijekovima su ljudi širom Evrope, kao i neka plemena, nazivali mjesece po karakteristikama koje su povezivali sa sezonama Sjeverne hemisfere, piše “Lovesensa“.

U nekim godinama ima 13 punih Mjeseca, a jedan od njih čini Plavi Mjesec koji se ne uklapa po karakteristikama u tradicionalni pun Mjesec.

Majski pun Mjesec poznat je kao Cvjetni mesec jer se javlja u periodu godine kada sve procvjeta. Postoji bezbroj divljih cvjetova koji cvjetaju u maju na sjevernoj hemisferi, odakle potiče ovo tradicionalno ime punog Mjeseca.

Cvjetni Mesec još nudi nazive Majčin Mjesec i Mliječni Mjesec, a na starom engleskoom i Mjesec Rimilcemona, što znači Mjesec tri mlijeka.

Ovaj pun Mjesec je i Supermjesec, jer je i veći i sjajniji u odnosu na klasičan pun Mjesec. U astrološkom smislu to označava i da ovaj pun Mjesec ima i značajniji uticaj na našu energiju i sudbinu.

Pun Mjesec je sada u znaku Škorpije, što označava misterioznu energiju i tajanstvenost. Utiče i na polje komunikacije. Neke misli i stavove nećete moći da zadržite za sebe, što može donijeti negativne promjene u mnogim odnosima.

Imaćete i zaista visoke standarde za odnose u vašem životu. Ako se vaš partner ili prijatelji ne ponašaju onako kako mislite da bi trebali, nećete pustiti da to jednostavno prođe. Željet ćete mnoge stvari da držite pod kontrolom, a to će u nekim situacijama biti nemoguće.

Supermjesec će imati sjajan uticaj na sve horoskopske znakove, ali najviše će uticati na Škorpije i Bika.

Cvjetni Supermjesec otvoriće vam vrata sudbine za poboljšanja u ljubavnom životu. Ako ste u vezi, očekuje vas dodatna bliskost i pojačanje strasti. Usamljena srca sada će shvatiti šta zaista žele od ljubavi, a njihov brod romanse kreće u dobrom smjeru.

Škorpija je znak tajanstvenosti i misterije… Mnoge stvari ćete prešutjeti, ali istina kada izađe na vidjelo može biti rizična i opaka. Iskreni razgovori, koliko god budu teški na početku, donijet će vam više blagodeti nego laž.

Preveliki osjećaj kontrole može donijeti stres ili frustraciju, ali i ovaj period će proći. Pokušajte da se oslobodite snažnih emocija i negativne energije.

Iskoristite ovaj Cvjetni Mjesec za emotivno čišćenje i oporavak aure. Dočekate kraj jednog ciklusa sa dozom optimizma i otvorite se za nove mogućnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh