Svaštara

Horoskop od 10. maja do 28. septembra 2020.: Retrogradni Saturn u Vodoliji donosi nam velike lekcije

Spremite se za retrogradnu fazu Saturna – od 10 maja. do 28. septembra očekuju nas brojne prepreke i lekcije!

Vodolija - Astrosav.com

Od 10. maja Saturn započinje svoj retrogradni hod koji će trajati sve do 28 septembra, piše “Lovesensa“.

Ova Saturnova retrogradna linija je zaista posebna jer će prvi put Saturn biti retrogradan otkako je ušao u Vodoliju, od 21. marta 2020. godine.

Tokom ove retrogradne faze, Saturn će se kretati kroz rane stepene Vodolije, ali će 1. jula ponovo pasti u Jarca, gdje će ostati do kraja retrogradne faze.

Saturn se neće vratiti u Vodoliju do 17. decembra, ali jednom kada stigne, ostat će sljedećih 2,5 godine, postajući glavni zvijezdani igrač za mnoge kosmičke teme.

Saturn se upustio u Jarca još u decembru 2017. godine. Za to vrijeme bili smo jako pogođeni Saturnovim lekcijama. To je zato što Saturn voli da bude u znaku Jarca i u ovom znaku izražava svoje najljepše kvalitete.

Biti u Jarcu isto je kao i vratite se kući ili simbolizuje rođenje nove vrste Saturna. Kao i sva nova rođenja, priroda i kvalitet planete postaju jači i usklađeniji sa onim gdje idemo, umjesto tamo gdje smo bili.

Saturn se retrogradno vraća u Jarca i to je završni korak na tom putu. Posljednji put će se vratiti udobnostima svog doma kako bi osigurao da je pronađena mudrost koju treba da sakupi.

To se ogleda u našem životu. Bilo koji posao koji radimo od kraja 2017. godine za nas će biti istaknut, a Univerzum će se potruditi da steknemo svu mudrost i pouke koje su nam potrebne.

Tokom ove Saturnove retrogradne faze, postoji ravnoteža između primanja darova, ali i vezivanja labavih krajeva.

U ovom periodu možemo dobiti nagradu za sav svoj trud, ali možda ćemo biti povučeni i preispitivat ćemo prošlost i nekih negativnih stvari počinjemo da se oslobađamo zauvijek.

Saturn se neće vratiti u Jarca još 28 godina, pa zaista želi da osigura da je cijeli svoj psoao dobro obavio.

Da biste shvatili kroz koje lekcije prolazite, razmislite o glavnim temama koje su u vašem životu bile prisutne od kraja 2017. godine.

Gdje ste trebali da pojačate i preuzmete odgovornost? Gdje su vas planete navodile da postavite granice ili da ih srušite?

Koja područja vašeg života su donela teškoće u ljubavi?

Odgovori na ova pitanja pokazat će vam Saturnov put i šta vam on može odneti, a koje nove lekcije i darove donosi u narednom periodu.

Saturnova retrogradna faza koja počinje 10. maja može probuditi sjećanja na naše djetinjstvo i naš odnos sa ocem ili muškarcima u našem životu. Može nas čak dovesti u novu vezu sa snažnom muškom energijom.

U kreiranju reda, rutine i planova bićemo vođeni muškim pristupom. To znači da ćemo preduzimati brze akcije i li da ćemo popraviti mnoge stvari u svom životu kako bi postale jače i trajnije.

Saturn nas podstiče da se osvrnemo unazad i pogledamo šta smo u svom životu uradili u prethodnih 6 mjeseci.

Da li vam se dopada kako ste proveli to vrijeme?

Saturn vlada nad konstruktom vremena. Iako može biti planeta teške ljubavi, ona želi da budemo zadovoljni kako provodimo svoje vreme. Želi da svoje vrijeme koristimo kako bismo funkcionisali kroz elemente sopstvene duše, ne ometajući njene želje i namjere.

Saturn je ovdje kao glas razuma koji nas vraća na put za koji smo sigurni da je pravi i istinski put naše duše.

On nam neće isušiti suze dok se borimo da prevaziđemo prepreke, ali tiho će šaputati: “nastavite, možete vi to, rođeni ste kao pobjednik.”

Ova planeta je simbol napornog rada, ali rada na stvarima koje nam je Univerzum namijenio sklodno našim životnim ciljevima.

Njegov najveći zadatak jeste da nas nauči kako da budemo mudri i sposobni da preuzmemo odgovornost za svoj život.

Mnogi od nas trenutno osjećaju da 2020. godina nije savršen period za ostvarenje ličnih ambicija, želja i planova, ali Saturn vas podstiče da razmislite ponovo.

Tokom Saturnovog retrogradnog kretanja treba da vidimo na koje stvari se zaista vredi fokusirati. Ohrabruje nas da uronimo u pouke svojih iskustava, da ubrzamo svoje planove i preuzmemo odgovornost za ono što želimo da budemo u ovom trenutku.

Na šta želimo da se osvrnemo kada se 2020. godina približi kraju?

Saturn je glas razuma koji nas podstiče da najbolje iskoristimo vrijeme koje smo dobili, koliko god ono bilo izazovno i teško.

On nas tjera da nastavimo svoje planinarenje na planini uspjeha i da osvijestimo da li smo dovoljno snažni da se nosimo sa svim stavrima koje nam se događaju. Ova Saturnova energija nam zapravo donosi snagu koja se uvijek iznova može napuniti.

Ako se osvrnete na prošlost, vidjet ćete da vas je Univerzum pripremao za sve što vam se u životu događa. U njegovom sistemu vrjiednosti, sve ima svoje uzroke i posljedice.

Ne brinite što je Saturn, često okarakterisan kao “teška” planeta u retrofradnoj fazi, jer vam on sada donosi su potrebnu mudrost.

Otvorite dušu za nove životne lekcije i kada naiđete na prepreku, sjetite se vrednih Saturnovih riječi – “nastavi dalje, ti to možeš”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh