Svaštara

Mačka i njeno bolesno mače osvojili srca radnika istanbulske bolnice

Fotografije mačke i njenog bolesnog mačeta koje je unijela u istanbulsku bolnicu osvojile su društvene mreže.

Mačka i mače - Twitter

Na fotografijama se mogu vidjeti ljekari koji su mačku po ulasku u bolnicu odmah okružili i počeli je maziti, prenosi Boredpanda.com.

Inače, Turska je poznata po pružanju pomoći životinjama na ulicama pa su tako pomogli i ovoj mački i njenom mačetu kojeg su odmah pregledali, jer je bilo očito da ima određene zdravstvene probleme. Mačka je po bolnici sve vrijeme pratila svoje mače, a tokom pregleda nije ga ispuštala iz vida.

Mače je sada dobro i ljekari su konstatovali da nema potrebe ni za kakvim dodatnim pretragama.

Lokalni mediji pišu da je majka dobila mlijeko i hranu kako bi bila opuštenija dok su ljekari pregledali mače. Iako su oboje sada dobro, ljekari iz istanbulske bolnice su ih za svaki slučaj ipak uputili veterinaru kako bi bili sigurni da su zaista dobro. Ljudi na društvenim mrežama pohvalili su uposlenike u istanbulskoj bolnici zbog onoga što su učinili, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh