Svaštara

Superžena od 101 godinu: Preživjela španjolsku gripu, rak i koronavirus

Angelina Friedman (101) preboljela je španjolsku gripu, rak, sepsu i sada koronavirus.

Angelina Friedman - Facebook

“Moja mama očito je otporna na sve, ona je superžena, rekla je Angelinina kćerka Joanne Merola.

Njena majka je imala dug i težak život. Angelina se rodila 1918. godine na migrantskom brodu koji je prevozio Italijane u Sjedinjene Američke Države za vrijeme španjolske gripe. Majka joj je po rođenju umrla, a o njoj su se brinule dvije starije sestre.

Uz preživljavanje španjolske gripe koja je uzela skoro 50 miliona ljudskih života, ona je uspjela preživjeti i rak od kojeg je teško bolovala, sepsu i sada koronavirus.

Zarazila se u staračkom domu u New Yorku u kojem živi već godinama, a svi radnici doma imaju samo riječi hvale za baku Angelinu.

“Glavna je zabavljačica u domu i vjerujemo da će Angelina još dugo biti s nama”, rekli su njegovatelji iz Lake Mohegan u New Yorku, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh