Svaštara

Jednostavni trikovi u koje se majstori roštilja kunu – Šta vam treba za najsočnije meso koje ste ikad probali

Kladimo se da vam na prvi pogled ovo djeluje kao užasna ideja, ali pravi majstori roštilja znaju da je ovo onaj pravi trik za ukus roštilja koji se pamti.

Roštilj - Punkufer.hr

Ako ste čvrsto riješeni da danas u svom dvorištu pripremite prvomajski roštilj čiji ćete ukus dugo pamtiti, opremite se ovim cakama namenjenim majstorima roštiljanja!

LED ili MASLAC

Znamo da djeluje kao da ledu nikako nije mjesto na ovoj slici. Međutim, ako kockicu leda stavite na sredinu pljeskavice dok je pečete, dobićete nikad ukusnije meso jer će ostati sočno u svim uslovima.

Isti efekat možete postići i sa kockicom maslaca. Dakle, na sredinu pljeskavice stavite kockicu putera i nema šanse da vaše meso ne bude sočno.

SOK OD JABUKE

Još jedan bizaran trik u koji se majstori roštilja zaklinju. Za posebno sočno meso, povremeno ga u toku roštiljanja poprskajte sokom od jabuke.

RASPOREDITE TOPLOTU

Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste prekuhavanje mesa. Ovaj problem možete da riješite tako što ćete pomjeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče – a i dalje će biti toplo, prenosi “Žena Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh