Svaštara

Ljudi ne vjeruju šta vrana radi na ovoj snimci: “Čovječe, kako su te ptice pametne”

Poznato je da su vrane iznimno inteligentna vrsta, a ova mudrica iz Rusije razveselila je brojne gledaoce svojim načinom zabave.

Vrana - Fokus.ba

Naime, snimljena je kako koristi komad plastike kao sanjke kojima se spušta niz brdašce snijega. Kad bi došla do dna, uzletjela bi do vrha s plastikom u kljunu, a zatim bi sve ponovila.

“Čovječe, kako su te ptice pametne. Bolje bi bilo da karantin što prije završi jer bi mogle preuzeti svijet”.

“Toliko je toga što ne znamo i ne razumijemo o životinjama”, “Malene, ali puno pametnije od drugih”, “Preslatko, kakva pametna ptica”, bili su neki od komentara.

Vrane su inače među najinteligentnijim životinjama. Primjera radi, vrane ne samo da koriste alate (što čini tek nekolicina vrsta), nego ih i izrađuju.

Kao što se vidi i na snimci koju smo objavili, vrane se vole i igrati, što je također odlika inteligentnih vrsta. Naime, kroz igru se razvijaju kognitivne i druge sposobnosti, a vrane su između ostalog poznate i po rješavanju kompleksnih problema, s kojima bi se namučili i neki ljudi, prenosi “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh