Svaštara

Jednostavan trik koji će spriječiti muhe da ulaze u vaš dom

Muhe “zujalice” koje lete u krug iznad naših glava mogu biti vrlo iritantne. Osim toga, njihovo prisustvo u našem domu može biti i prijetnja zdravlju s obzirom na to da muha može nositi oko milijun bakterija na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama.

Muha zunzara - Blogspot.com

Muhe slijeću na razne prljave površine poput izmeta, pokvarene hrane, smeća i sl. Upravo stoga važno je tjerati muhe s hrane i izbjegavati jesti taj komadić namirnice na koju je sletjela. Iako može zvučati drastično, imajte na umu da muha može prenijeti opasne bakterije, poput uzročnika tifusa, proljeva, kolere, piše Aura.

Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muhe jest da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto. Objesite je pred vrata ili prozore koje držite otvorene, a bez zaštitne mrežice kako biste spriječili muhe da ulete kroz te otvore u vaš dom. Zbog njihove strukture očiju, bistrih vrećica ispunjenih vodom, muhama to nalikuje na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh