Svaštara

Svaki dan pješači 8 kilometara kako bi svojim učenicima dostavio besplatne obroke

Zane Powles, učitelj i pomoćnik direktora jedne osnovne škole u britanskom Grimsbyju, smislio je jedinstveno rješenje kako bi njegovi učenici tokom pandemije koronavirusa i dalje mogli dobivati besplatne školske obroke.

Zane Powles - Twitter

Powles svakog dana pješači osam kilometara noseći ruksake pune hrane i domaćih zadaća za najmanje 78 učenika. Ruksaci teže više od 18 kilograma, ali učitelj kaže kako mu ništa nije teško za dobrobit djece.

Hranu ostavlja na kućnom pragu, pokuca na vrata i zatim pričeka u prikrajku da se uvjeri da je porodica preuzela pošiljku, piše “Index“.

Prema “End Child udruženju za siromašne”, 34 posto djece u Grimsbyju živi u siromaštvu.

“Porodice su zahvalne zbog ove geste. Roditelji i djeca dolaze na prozor i mašu mi, a neki čak žele porazgovarati sa mnom. Ponekad mislim da sam jedina odrasla osoba s kojom mogu popričati uživo ovih dana”, rekao je Powles za “Independent”.

“Mnoge porodice žive u strahu. Boje se pustiti djecu iz kuće, a čak se boje i do prodavnice otići. Zato sam veoma sretan, jer znam da im pomažem”, dodao je i rekao da misli da djeci njegovo svakodnevno pojavljivanje daje osjećaj normalnosti jer im je prije izolacije bilo normalno viđati ga svaki dan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh