Svaštara

Venera u Blizancima, poruke ljubavi: Kakve istančane vibracije nas čekaju za vrijeme tog tranzita

U 2020-oj godini družit ćemo se sa Venerom u Blizancima sve do prvog dijela avgusta, kakve istančane vibracije nas čekaju za vrijeme tog tranzita?

Djevojka - Astrosudbina.com

Veneru lično smatram za veoma bitnu kada su u pitanju one glavne, ljubljene vrijednosti (i emotivne i materijalne) čovječanstva, kao i za relativno prijatniji deo međuljudskih odnosa, pored uobičajene ‘ljubavne’ simbolike, za sajt “Astrosudbina” piše astrolog Aleksa Noveski.

Lično smatram da se u ovom, humorističnom i agilnom Merkurovom znaku, Venera osjeća uglavnom prijatno zbog toga što ove dvije planete po mahom dobro sarađuju. Brzina i intelektualizacija dnevnog Merkura ume da artikuliše i predstavi Veneru na pravi način, oduzimajući joj povremeno po koji senzualniji i cjelovitiji ton koji je prethodno posjedovala u svom sjedištu.

Dobra strana ovog tranzita jesu češća verbalna i pismena izražavanja podrške voljenima, fluentnija komunikacija, te tendencija ka boljoj kooperaciji među prijateljima i istomišljeničkim grupama ljudi koji imaju za cilj da šire konstruktivne informacije.

Loša strana daje površnost, plitkost i slatke bijele laži u odnosima, pogotovo tokom formiranja sanjarskog kvadrata s Neptunom, kao i u maju – za vrijeme Venerinog retrogradnog hoda.

Ovakva Venera predstavlja djevojku koja cijeni inteligentnog i artikulisanog muškarca, tako da oni koji osvajaju riječima sada imaju značajnu prednost.

Početak bivstvovanja Venere u Blizancima daje novu snagu ozbiljnim i ne previše posesivnim vezama jer se formiraju trigoni sa vazdušnim Marsom i Saturnom.

Takvi primjeri će već sada u aprilu lakše disati, s tim što Veneru i prije početka retrogradnog hoda čeka Neptun u Ribama što je potencijalno upozorenje za sve one koji prethodne olakšavajuće impulse Venere shvate isuviše idealistički i olako. Kako za odnose, tako i za druge konkretne vrijednosti, finansijska kretanja itd…

Retrogradna Venera će od 21og maja istovremeno praviti (u startu) vijugavi kvadrat sa Neptunom u Ribama. Svima onima koji su se navodno odrekli određenih poroka i neverstava sada slijedi period izazova i iskušenja koji će mnoge vratiti natrag u ‘blato’ – što će koincidirati sa slabljenjem (nestajanjem) pandemije i parcijalnim povratkom režima svakodnevnog funkcionisanja.

Oko prvog juna dodatni izazov biće i kvadrat sa Marsom u Ribama pa će uljudnost, vjernost i postojanost među u mnogim ljubavnim vezama naići na prepreke uslijed nadolazećih talasa strasti koja će mnoge, sada ‘puštene sa lanca’ ubaciti u period nezrelog zaljubljivanja kao i ljubavno-flertadžijske konfuzije.

Vraćanje na direktan hod početkom jula mjeseca dovodi do stabilizacije u ljubavnim i partenrskim odnosima tamo gdje postoji dovoljna doza prostora, zbog relativno olakšavajućeg trigona sa retrogradnim Saturnom u Vodoliji, kao i se*tilom sa jakim Marsom. Ali uprkos nekim novim impulsima uticaji ovakve Venere neće zaista fiksirati ništa u ljubavnim vezama što već nije prethodno fiksirano.

Poslije ponovnog, posljednjeg kvadrata sa Neptunom na kraju boravka u ovom znaku čeka je ne baš prijatan kvinkuks sa istim tim retrogradnim Saturnom koji će donijeti povremena zahlađenja i kraća odvajanja za sve one parove kojima fali nekakav zdravorazumski element u odnosima.

Bilo kako bilo – za vrijeme ovakve Venere toplo se savjetuje da verbalizujete i pišete poruke ljubavi koje će se zatim širiti među istomišljenicima. Tako ćete širiti osjećaj lakoće u međuljudskim odnosima i olakšati misli mnogima u ovim turbulentnim vremenima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh